Sastojci:

Krem sir

Maskarpone sir

Vlašac 

Bosiljak

Limunov sok

Mortadela

Mocarela

Pistaći 

Masline 

Priprema:

Napraviti kremu od sira tako što se pomeša jednaka količina krem sira i maskarpone sira, dodati limuniv sok, i sitno isečeno začinsko bilje. Sve promešati. Na razvučeno testo, namazati kremu od sira. Zapeći u peći ugrejanoj na 450 stepeni, jedan minut. Odgore ređati mortadelu, mocarelu svežu, izmrvljene pistaće, listove bosiljka, i prethodno napravljenu kremu od pistaća. Kremu napraviti tako što u blender stavite pistace, maslinovo ulje, so, i dobro izblendirate. 

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31