“Ispod dedine kajsije” - Sanjin recept za glavno jelo u finalu
Superfinalistkinja Sanja Berić pripremala je pačeće grudi u sosu voćnom sosu sa espumom od batata sa šafranom, konfitiranim kajsijama. Donosimo vam recept!
5.12.2025. 22:41
Pica sa džemom od šljiva i pečenom paprikom, koju je pripremio Crveni tim, oduševila je sudije.
Foto: Prva TV
27.9.2024.|22:44
Izvor: Prva TV/M.K.
Sastojci:
Pica sos - ajvar, paradajz pelat.
Dzem od šljiva - šljive, smedji šećer, rakija.
Paprika
Slanina
Sir
Pica sos:
Pomešati ajvar i paradajz pelat upržiti i dodavati ulje dok ne dobijete željenu gustinu.
Dzem od šljiva:
Šljive iseckati na sitne kockice dodati kašiku smedjeg šećera malo ulja i čašicu rakije od šljiva.
Ukuvati dok ne dobijete željenu gustinu i izblendati.
Pečena paprika:
Ispeći papriku, oljuštiti i iseći na trakice, začiniti solju, biberom i limunovim soko.
Filovanje pice:
Razvući testo - premazati sosem, narendati sirom i ravnomerno rasporediti trakice paprike i tanko isečene slanine. Dzem od sljive koristiti kao dresing za picu.
Superfinalistkinja Sanja Berić pripremala je pačeće grudi u sosu voćnom sosu sa espumom od batata sa šafranom, konfitiranim kajsijama. Donosimo vam recept!
5.12.2025. 22:41
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Superfinalistkinja Sanja Berić pripremala je pačeće grudi u sosu voćnom sosu sa espumom od batata sa šafranom, konfitiranim kajsijama. Donosimo vam recept!
5.12.2025. 22:41
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27