Za ovo jelo potrebno je 45 minuta.
Sastojci:
Pirinač okruglo zrno
Radič salata
Sveža kobasica
Dimljeni sir scamorza
Crveno vino
Luk salota
Maslinovo ulje
Puter
Parmezan
Kocka od povrća za supu
So
Biber
Način pripreme:
U šerpi prokuvati vodu (0,75l) sa jednom kockom od povrća, malo posoliti i ostaviti sa strane. U tiganj iseckati što sitnije komadiće kobasice i propržiti. Kada kobasica porumeni odvojiti je sa strane, a u isti tiganj dodati sitno iseckan salota luk, potom iseckati na tračice radič salatu (voditi računa da se beli deo - koren odstrani, jer je previše gorak), sve zajedno prodinstati. Tome dodati pirinač i 2-3 minuta zajedno mešati. Dodati 150ml crvenog vina i mešati dok alkohol ne ispari. Kada ispari alkohol (3,4 min.) dodavati malo po malo bujon od povrća. Na pola kuvanja, ubaciti propržene komadiće kobasice. Pirinač bi trebalo da bude "al dente", ne previše skuvan. Pet minuta pred kraj dodaje se kockica putera.
Kada se ugasi šporet, narendati scamorza sir i parmezan, potom sve zajedno promešati i servirati.