Sastojci:

260 gr mleka

260 gr vode

40 gr kvasca

100 gr ulja

1 kašika soli

2 kašike šećera

3 jajeta

900gr do 1000 gr brašna

Margarin namaz

Priprema:

Zagrejati mleko i vodu da budu mlaki, dodati svež kvasac i šećer. Kada odstoji 5-10 minuta dodati 2 cela jajeta, ulje, so i brašna da testo bude mekano. Ostaviti da odmori 30 minuta, pa podeliti u 2 jufke i ponovo ostaviti da odmori 30 minuta.

Rasklagijati u krug, premazati sa namaznim margarinom koji sadrži maslac u sebi i puniti po želji.

Ostaviti da odstoji od 30 do 45 min, premazati kiflice celim jajetom i posuti semenkama po želji.

Peći na 180’C 16,17 minuta.

Prijatno!

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31