Sudiju Ljubicu niste videli u OVAKVOM IZDANJU! Oči pune suze i POLJUBAC POSLAT KA NEBU: “Baš ste me pogodili i u srce i u dušu”
Ali, nije samo Ljubica pustila suzu. Jedan takmičar nije mogao da se zaustavi!
18.9.2025. 22:07
Takmičarka Jelena Milutinović spremila je "porodične kiflice" po porodičnom receptu i zaslužila ovacije kolega i sudija, pre svih, Ljubice Komlenić, koja nije mogla da sakrije emocije!
Foto: Eva Dukić
18.9.2025.|22:15
Izvor: Prva TV/M.K.
Sastojci:
260 gr mleka
260 gr vode
40 gr kvasca
100 gr ulja
1 kašika soli
2 kašike šećera
3 jajeta
900gr do 1000 gr brašna
Margarin namaz
Priprema:
Zagrejati mleko i vodu da budu mlaki, dodati svež kvasac i šećer. Kada odstoji 5-10 minuta dodati 2 cela jajeta, ulje, so i brašna da testo bude mekano. Ostaviti da odmori 30 minuta, pa podeliti u 2 jufke i ponovo ostaviti da odmori 30 minuta.
Rasklagijati u krug, premazati sa namaznim margarinom koji sadrži maslac u sebi i puniti po želji.
Ostaviti da odstoji od 30 do 45 min, premazati kiflice celim jajetom i posuti semenkama po želji.
Peći na 180’C 16,17 minuta.
Prijatno!
Ali, nije samo Ljubica pustila suzu. Jedan takmičar nije mogao da se zaustavi!
18.9.2025. 22:07
Ovo je baš bilo emotivno!
18.9.2025. 22:13
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Sanja je ovim tanjirom – izgledom i ukusom, oduševila sudije! Donosimo vam recept!
4.12.2025. 22:31
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
4.12.2025. 22:31
Srđan je još jednom bio najbolji od najboljih. Spremio je brancin file sa koricom, tartar u wonton korpici, paštetu od jetre, jus od kostiju i povrtni garnirung koji je oduševio sudije!
3.12.2025. 22:28
Predstavljamo vam recept za sarmu po recepturi sudije Ljubice Komlenić.
27.11.2025. 22:15
Sudije MasterChefa su bile oduševljene ovim jelom, a sigurni smo da ćete i vi.
21.11.2025. 22:27
Ukoliko ste ljubitelj kuvanja u spremanju ovog jela ćete posebno uživati.
20.11.2025. 22:18