Celulit je veoma čest, jer ga skoro 80 ​​do 90 posto žena razvije tokom života.

Obično se javlja posle 25. godine i češći je kod žena, zbog raspodele masti. Predispozicija za nastanak celulita je uglavnom nasledno pitanje, ali postoje i drugi važni faktori kao što su pol, godine, ishrana, težina, kao i hormoni koji utiču na njegov izgled.

Dolazimo do spoznaje da iako ne možete da promenite svoju naslednu dispoziciju, možete promeniti svoju ishranu i fizičko stanje.

Ishrana bogata vlaknima i drugim mineralima, u kombinaciji sa vežbanjem i stabilnom težinom, može dovesti do toga da se celulit maksimalno smanji. 

Otkrivamo vam 8 namirnica koje će vam pomoći da eliminišite celulit.

Sočivo

Unošenje biljnih vlakana je prirodan način za uklanjanje celulita i dobijanje glatke i blistave kože. Sočivo, kao i druge mahunarke, ima zadovoljavajući sadržaj vlakana (8 g vlakana na 100 g sočiva).

Pečurke

Pečurke su vegansko "meso" i nude mnoge esencijalne hranljive materije. Možete ih dodati u salatu, pirinač, pa čak i mahunarke za kompletan hranljiv obrok.

Borovnice

Borovnice imaju fitokemijsku supstancu, antocijanine, koji daju dobro poznatu ljubičasto-plavu boju i nalaze se u mnogim sortama bobičastog i drugog voća. Antocijanini zajedno sa vitaminom C borovnice jačaju kolagena vlakna, a istovremeno ih štite od razgradnje. Borovnice su jedna od super namirnica koje se bore protiv celulita iznutra.

Ilustracija; Foto: Katerina Maksymenko/Shutterstock

Kruške

Zeleno voće je jedno od najboljih voća po sadržaju vlakana, koje stvara osećaj sitosti i sprečava unos dodatnih kalorija. Voćna ishrana koja takođe obezbeđuje hidrataciju je prirodan način da se rešite celulita i dobijete sjajnu i glatku kožu.

Kelj

Čini se da oni koji konzumiraju lisnato zeleno povrće, poput kelja, imaju nižu visceralnu masnoću, prema istraživanju objavljenom u Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

Avokado

Prema istraživanjima, konzumacija avokada povećava elastičnost i čvrstinu kože. Najviralnije voće na društvenim mrežama i omiljeno među onima koji se drže zdrave ishrane, čini se da ima višestruku korist za celokupno zdravlje tela i izgled kože.

Banane

Kalijum koji se nalazi u bananama je idealan sastojak za nestanak celulita. Kalijum je mineral povezan sa lečenjem otoka i zadržavanja vode, koji pomaže u lečenju celulita.

Slatki krompir

Slatki krompir je još jedna vrsta hrane koja sadrži kalijum i pomaže u smanjenju celulita. Dodajte ga svom dnevnom režimu i gledajte kako se vaša koža menja na bolje.

Povezane vesti