Tanke obrve se vraćaju! Da, dobro ste pročitali. Vratio se stil za koji smo se svi zakleli da ga nikada nećemo slediti. Ne verujete nam? Pogledajte samo poznate ličnosti na nedavnom Met Gala događuju. Takođe, prema Internetu, pretrage za usluge depilacije obrva su porasle za skoro 700 procenata!

"Ključ" je da prilikom oblikovanja obrva budete oprezne. Ako previše oblikujete obrve, može biti teško vratiti im prvobitnu debljinu. Postoji nekoliko načina da privremeno dobijete tanke obrve, a da ih ne čupate. Kako? Uz pomoć šminke, naravno!

Korak 1: Očešljajte obrve

Pincetom može oštetiti folikul dlake i izazvati trajno stanjivanje obrva. Šišanje, s druge strane, ne utiče na to. Očešljajte obrve nagore i odrežite višak dužine. Samo ovo smanjuje gustinu, čineći da obrve izgledaju tanje.

Korak 2: Popunite samo vrh obrva

Sada je vreme da se „popune“ obrve i formira oblik. Nemojte da birate previše tamnu olovku jer će tako obrve izgledati naglašene, a oči manje izražajne. Pored „popunjavanja“, docrtajte i vrh luka, prema slepoočnici.

Korak 3: Stavite gel za obrve

Nešto svetlija nijansa će učiniti obrve manje intenzivnim i učiniti ih suptilnijima dajući utisak da su tanje. Dodajte gel za obrve koje će ih držati na mestu.

Korak 4: Istaknite kost ispod obrva

Hajlajter je odličan način da podignete i definišete obrve bez uklanjanja dlačica. Izaberite kremasti proizvod umesto pudera jer ima sposobnost da prekrije dlačice ispod, za razliku od pudera. Stavite ga na donju stranu luka prema slepoočnicama.

Povezane vesti