MINI BONTON ZA PRAVE KAVALJERE: Evo KAKO pravilno OTVARATI VRATA ženama i još neke (važne) sitnice (VIDEO)
Bilo da otvarate vrata od kola ili restorana, zapravo postoje ispravni načini kako to da uradite.
4.12.2025. 11:01
Limun je svestrana i zdrava namirnica koja se koristi u mnogim jelima i napicima, ali postoje stvari koje ne bi trebalo da radite sa njim kako biste sačuvali njegove hranjive materije i izbegli negativne efekte.
Ilustracija; Foto: Alina Koval/Shutterstock
24.5.2025.|8:07
Izvor: Avaz.ba/S. B.
1. Ne cedite limun u vruća jela
Visoka temperatura može da uništi vitamin C u limunu i da promeni njegov ukus, što može da dovede do gorčine. Limunov sok dodajte tek pred kraj kuvanja ili nakon što se jelo prohladi.
2. Ne ostavljajte limu u vodi predugo, posebno s korom
Ako limun ostavite u vodi duže od nekoliko sati, gorka ulja i pesticidi iz kore mogu da pređu u vodu, posebno ako limun nije organski. Koristite oguljeni limun ili iscedite sok i čuvajte ga u frižideru.
3. Ne nanosite limun na kožu pre izlaska na sunce
Limun može izazvati reakciju na UV zračenje, što može da dovede do crvenila, fleka ili opekotina. Ako koristite limun za kožu, radite to uveče, ali se detaljno isperite pre izlaska napolje.
4. Ne stavljajte limun u posude od aluminijuma
Zbog svoje visoke kiselosti, limun može da reaguje sa aluminijumom, gvožđem ili bakrom, što može da oslobodi štetne supstance u hranu. Koristite staklene, keramičke ili nerđajuće posude.
5. Ne ostavljajte meso predugo u marinadi s limunom
Limunova kiselina razgrađuje proteine, pa je odličan za omekšavanje mesa, ali predugo mariniranje može da dovede do kašaste i gumenaste teksture. Marinirajte meso do 2 sata, u zavisnosti od vrste mesa.
Bilo da otvarate vrata od kola ili restorana, zapravo postoje ispravni načini kako to da uradite.
4.12.2025. 11:01
Ovako nešto biste sigurno voleli da nosite.
4.12.2025. 10:40
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave Vavedenje presvete Bogorodice, jedan od najvećih praznika posvećenih Bogomajci. U pravoslavnom kalendaru današnji dan obeležen je crvenim slovom.
4.12.2025. 6:44
Mnogi ljudi su već okitili, dok drugi tek treba da potraže svoju idealnu jelku, što to mogu uraditi i na pijacama.
3.12.2025. 10:40
Ako ste promenili neki podatak u ličnoj karti, pored toga što vašu promenu zna Ministarstvo unutrašnjih poslova, morate obavestiti još neke ustanove, kako ne biste bili u problemu.
3.12.2025. 10:27
Otkrivamo najbolji način za podgrevanje ostataka pice uz koji odmah dobijate hrskavu koricu i sir koji se razvlači, a testo ostaje meko i sočno.
3.12.2025. 9:48
Da je priroda zaista čudesna dokaz je ova planina.
2.12.2025. 17:00
Prirodne lepote i istorija, za mnoge idealan spoj kada su u pitanju putovanja, a Turska nudi upravo ovakve destinacije, skrivene od gužvi, ali vredne posete.
2.12.2025. 15:54
Određeni obični predmeti i radnje kao da se nikada ne pojavljuju u našim snovima, dok npr. leteći slonovi, borbe sa vanzemaljcima ili vožnja motocikala mogu biti deo našeg normalnog repertoara snova.
2.12.2025. 15:00
A šta je mama Gordana otrkila o svom sinu?
4.12.2025. 22:26
Na kratko se vratila u detinjstvo...
4.12.2025. 22:21
Jelena je ostala šokirana činjenicom koliko su joj deca porasla od kada ih je poslednji put videla, a naročito je bila iznenađena promenom glasa srednjeg sina...
4.12.2025. 22:14
Marko je otkrio da su u vezi desetak godina i da rade zajedno...
4.12.2025. 22:12
U studio „MasterChef Srbija“ ulaze gosti koji su došli kod Srđana: Mama, devojka i drug.
4.12.2025. 22:10
Sanja iznosi svoje predjelo pred očarane sudije koje u neverici gledaju remek-delo na tanjiru!
4.12.2025. 21:46