MINI BONTON ZA PRAVE KAVALJERE: Evo KAKO pravilno OTVARATI VRATA ženama i još neke (važne) sitnice (VIDEO)
Bilo da otvarate vrata od kola ili restorana, zapravo postoje ispravni načini kako to da uradite.
4.12.2025. 11:01
Na tržištu postoji med koji je zapravo mešavina sirupa i vode, a kako biste bili sigurni da uzimate kvalitet, a ne lažni proizvod, ove stvari treba da znate.
Foto: Prva TV Printscreen
21.2.2025.|11:22
Izvor: Prva/J.G.
Inspekcija i kontrola meda će se pooštriti, s obzirom na to da se pokazalo kako je veliki broj meda koji se nalazi na tržištu zapravo veoma nekvalitetan.
Naravno, postavlja se pitanje kako običan građanin može da prepozna pravi med i bude siguran u kvalitet proizvoda koji kupuje, a upravo o tome je u "Jutru" govorio Stefan Stevanović, pčelar.
On ističe da je med koji ima oznaku Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) kvalitetan i prolazi test autentičnosti.
- Kad se kristališe to je dobar med, to je pokazatelj dobrog meda - kaže Stefan i dodaje:
- Kad se uzme kašika meda, stavi se u vodu i ako se odmah otopi, to znači da je upitnog kvaliteta, ako se ne otopi odmah, može se reći da je kvalitetniji, ali naravno, ako je ta voda hladna, on se vrlo teško topi u hladnoj vodi, dok je u toploj vodi mnogo lakše otopiti med.
Ipak, sa jednim medom nikada ne možete pogrešiti:
- Med sa saćem je uvek pravi med. Žvakanjem saća sa medom, vitamini i minerali direktno ulaze u krvotok, kroz pljuvačne žlezde. Med je vrlo lako svarljiva hrana i direktno daje energiju organizmu i to je možda najbolji i najkvalitetniji način da se uzima med, sa saćem - priča Stefan i otkriva osnovnu razliku između pravog i lažnog meda:
- Osnovna razlika jeste što u pravom medu pronalaze se zrnca polena, koja se nalaze u cvetu, a u lažnom medu, to je sirup plus voda, znači šećer plus voda. U određenoj količini kad se on izmeša, postane gust kao med. Naravno, tu postoje i druge varijante, da se pčelama u košnice sipa sirup ili neki nus proizvod iz industrije hrane koji je sladak i onda da ga ta industrija hrane ne bi odbacila, mešaju ga sa još nečim slatkim, daju pčelama, pčele to posišu, jer im je slatko, one to vole i stave u ćelije.
Šta je još Stefan još otkrio, pogledajte u snimku:
Bilo da otvarate vrata od kola ili restorana, zapravo postoje ispravni načini kako to da uradite.
4.12.2025. 11:01
Ovako nešto biste sigurno voleli da nosite.
4.12.2025. 10:40
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave Vavedenje presvete Bogorodice, jedan od najvećih praznika posvećenih Bogomajci. U pravoslavnom kalendaru današnji dan obeležen je crvenim slovom.
4.12.2025. 6:44
Mnogi ljudi su već okitili, dok drugi tek treba da potraže svoju idealnu jelku, što to mogu uraditi i na pijacama.
3.12.2025. 10:40
Ako ste promenili neki podatak u ličnoj karti, pored toga što vašu promenu zna Ministarstvo unutrašnjih poslova, morate obavestiti još neke ustanove, kako ne biste bili u problemu.
3.12.2025. 10:27
Otkrivamo najbolji način za podgrevanje ostataka pice uz koji odmah dobijate hrskavu koricu i sir koji se razvlači, a testo ostaje meko i sočno.
3.12.2025. 9:48
Da je priroda zaista čudesna dokaz je ova planina.
2.12.2025. 17:00
Prirodne lepote i istorija, za mnoge idealan spoj kada su u pitanju putovanja, a Turska nudi upravo ovakve destinacije, skrivene od gužvi, ali vredne posete.
2.12.2025. 15:54
Određeni obični predmeti i radnje kao da se nikada ne pojavljuju u našim snovima, dok npr. leteći slonovi, borbe sa vanzemaljcima ili vožnja motocikala mogu biti deo našeg normalnog repertoara snova.
2.12.2025. 15:00
A šta je mama Gordana otrkila o svom sinu?
4.12.2025. 22:26
Na kratko se vratila u detinjstvo...
4.12.2025. 22:21
Jelena je ostala šokirana činjenicom koliko su joj deca porasla od kada ih je poslednji put videla, a naročito je bila iznenađena promenom glasa srednjeg sina...
4.12.2025. 22:14
Marko je otkrio da su u vezi desetak godina i da rade zajedno...
4.12.2025. 22:12
U studio „MasterChef Srbija“ ulaze gosti koji su došli kod Srđana: Mama, devojka i drug.
4.12.2025. 22:10
Sanja iznosi svoje predjelo pred očarane sudije koje u neverici gledaju remek-delo na tanjiru!
4.12.2025. 21:46