MINI BONTON ZA PRAVE KAVALJERE: Evo KAKO pravilno OTVARATI VRATA ženama i još neke (važne) sitnice (VIDEO)
Bilo da otvarate vrata od kola ili restorana, zapravo postoje ispravni načini kako to da uradite.
4.12.2025. 11:01
Svaki dan koristimo peškire, ali retko razmišljamo o tome kako da ih održimo mekanim i prijatnim na dodir.
Ilustracija; Foto: Rohappy/Shutterstock
23.7.2025.|15:00
Izvor: tuzlanski.ba
Sigurno vam se bar jednom desilo da vam peškiri nakon pranja budu kruti i neprijatni za korištenje. Često se dogodi da, iako ste ih oprali, peškiri ostanu grubi i pomalo neugodnog osećaja na koži.
Ali postoji jedan jednostavan i prirodan trik koji koriste hoteli širom sveta da bi peškiri bili meki, pahuljasti i prijatni za dodir - a za ovaj trik trebaju vam samo dva sastojka koje već imate kod kuće.
Reč je o belom sirćetu i sodi bikarboni. Ova dva prirodna sastojka pomažu da vaši peškiri nakon pranja budu mekani kao paperje, bez potrebe za skupim ili hemijskim omekšivačima.
Belo sirće je poznato po svojim svojstvima uklanjanja kamenca i ostataka deterdženta iz tkanina. Kada se koristi tokom ispiranja, pomaže da se vlakna peškira opuste i omekšaju, čineći ih prijatnijim za kožu. Osim toga, sirće neutrališe neugodne mirise koji se ponekad zadrže u tkaninama.
Soda bikarbona, s druge strane, deluje kao prirodni omekšivač i osveživač. Ona pomaže u balansiranju pH vrednosti vode, što omogućava efikasnije pranje i uklanjanje prljavštine.
Takođe, soda sprčava zadržavanje kamenca i učvršćivanje vlakana, što dodatno doprinosi mekoći peškira.
- Stavite peškire u veš mašinu kao i obično;
- Dodajte pola šolje sode bikarbone direktno u bubanj mašine, zajedno sa peškirima;
- Koristite uobičajeni deterdžent, ali izbegavajte omekšivač jer ćemo koristiti prirodni omekšivač od sirćeta;
- Tokom ciklusa ispiranja, u odeljak za omekšivač sipajte pola šolje belog sirćeta;
- Operite peškire na temperaturi od oko 40 stepeni.
Nakon pranja, peškiri će biti mekši i osveženi. Osim toga, ovaj način pranja produžava životni vek tkanine i sprečava da peškiri postanu grubi i neudobni s vremenom.
Ovaj jednostavan hotelski trik sa samo dva prirodna sastojka pružiće vašim peškirima novu mekoću i svežinu, a vaša koža će vam biti zahvalna svaki put kada se posušite.
Bilo da otvarate vrata od kola ili restorana, zapravo postoje ispravni načini kako to da uradite.
4.12.2025. 11:01
Ovako nešto biste sigurno voleli da nosite.
4.12.2025. 10:40
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave Vavedenje presvete Bogorodice, jedan od najvećih praznika posvećenih Bogomajci. U pravoslavnom kalendaru današnji dan obeležen je crvenim slovom.
4.12.2025. 6:44
Mnogi ljudi su već okitili, dok drugi tek treba da potraže svoju idealnu jelku, što to mogu uraditi i na pijacama.
3.12.2025. 10:40
Ako ste promenili neki podatak u ličnoj karti, pored toga što vašu promenu zna Ministarstvo unutrašnjih poslova, morate obavestiti još neke ustanove, kako ne biste bili u problemu.
3.12.2025. 10:27
Otkrivamo najbolji način za podgrevanje ostataka pice uz koji odmah dobijate hrskavu koricu i sir koji se razvlači, a testo ostaje meko i sočno.
3.12.2025. 9:48
Da je priroda zaista čudesna dokaz je ova planina.
2.12.2025. 17:00
Prirodne lepote i istorija, za mnoge idealan spoj kada su u pitanju putovanja, a Turska nudi upravo ovakve destinacije, skrivene od gužvi, ali vredne posete.
2.12.2025. 15:54
Određeni obični predmeti i radnje kao da se nikada ne pojavljuju u našim snovima, dok npr. leteći slonovi, borbe sa vanzemaljcima ili vožnja motocikala mogu biti deo našeg normalnog repertoara snova.
2.12.2025. 15:00
A šta je mama Gordana otrkila o svom sinu?
4.12.2025. 22:26
Na kratko se vratila u detinjstvo...
4.12.2025. 22:21
Jelena je ostala šokirana činjenicom koliko su joj deca porasla od kada ih je poslednji put videla, a naročito je bila iznenađena promenom glasa srednjeg sina...
4.12.2025. 22:14
Marko je otkrio da su u vezi desetak godina i da rade zajedno...
4.12.2025. 22:12
U studio „MasterChef Srbija“ ulaze gosti koji su došli kod Srđana: Mama, devojka i drug.
4.12.2025. 22:10
Sanja iznosi svoje predjelo pred očarane sudije koje u neverici gledaju remek-delo na tanjiru!
4.12.2025. 21:46