Ako često jedete PANGAZIJUS, bilo bi dobro da prestanete! Nutricionistkinja objašnjava zašto je ona jedna od vrlo "sumnjivih riba"!
Nije svaka vrsta ribe najzdravija!
Ilustracija Foto: CGN089/Shutterstock
11.3.2025.|9:02
Izvor: Prva TV/A.B.
Podeli:
U vreme posta se najviše jede riba, ali treba napomenuti da nisu sve vrste riba podjednako zdrave i baš ovom temom se bavimo u „150 minuta“.
Koje vrste riba ne bi trebalo da se nađu na našoj trpezi, a koje se preporučuju, pitali smo nutricionistkinju Milku Raičević.
„Za početak, trebalo bi da vodimo računa gde kupujemo ribu. Neka to budu ribarnice, gde smo već ustalili odnos. Treba čitati etiketu. Pangazija je jedna od vrlo sumnjivih riba. Kada pogledate odakle dolazi, iz ratnih područja, razne vrste zračenja... Zato bi trebalo voditi računa da biramo one vrste riba koje su iz otvorenih, ali ne i zagađenih, površina“, objašnjava nutricionistkinja.
Kako prepoznati svežu ribu, kada je odledite, objasnila je Milka Raičević u nastavku:
Video Player is loading.
Current Time 0:00
/
Loaded: 0%
0:00
Stream Type LIVE
Duration -:-
1x
Chapters
descriptions off, selected
captions and subtitles off, selected
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
Kada je pravo vreme za letovanje sa bebom? Da li ih mazati kremama sa zaštitnim faktorom i u koje doba dana one mogu da budu na suncu? Šta je potrebno da ponesemo u putnoj apoteci za put? Sve to pitali smo pedijatra Sašu Milićevića ovoga „Jutra“...
Kada je pravo vreme za letovanje sa bebom? Da li ih mazati kremama sa zaštitnim faktorom i u koje doba dana one mogu da budu na suncu? Šta je potrebno da ponesemo u putnoj apoteci za put? Sve to pitali smo pedijatra Sašu Milićevića ovoga „Jutra“...
Iako se uglavnom koristi kao dodatak ishrani, sirće je zbog svoje kiselosti poznato i kao prirodno sredstvo za održavanje različitih površina u domu. Međutim, osim za čišćenje, može da posluži i na još jedan koristan način.
Treća sezona "MasterChefa Srbija" bliži se kraju i uskoro dobijamo pet najboljih i onih koji su ozbiljni kandidati za laskavu titulu "MasterChefa Srbija", ali i nagradu od 50 hiljada evra.
Svi imaju svoju slabu tačku ili porok kome teško odolevaju, bilo da je to hrana, alkohol ili nešto treće. Astrologija otkriva kom ste poroku najskloniji prema svom horoskopskom znaku.
Merkur ulazi u Lava, a Mars je u Devici, tako je pred nama nedelja u kojoj ćemo više obraćati pažnju na detalje. A ko će imati više sreće u ljubavi, pitali smo astrologa Vladimira Vlajića u „150 minuta“.
Kroz zvuke nemačkog kabarea, francuskih šansona, američkog džeza i boemskog Beograda između dva rata, mlada ekipa umetnika vraća nas u vreme stila, elegancije i emocije.
Merkur ulazi u Lava, a Mars je u Devici, tako da je pred nama nedelja u kojoj ćemo više obraćati pažnju na detalje. A ko će imati sreće u ljubavi, pitali smo astrologa!