Savršenu teksturu ovoj piti daju upravo kore, dok pavlaka koju dodajete na kraju doprinosi kremastom ukusu. Recept donosi savršeno ujednačeno jelo koje se topi u ustima. Idealno je za sve prilike, bilo kao glavni obrok ili za porodična okupljanja.
Sastojci:
- 500 g kora
- 800 g pilećeg mesa
- 2 kašičice soli
- ½ kašičice bibera
- 1 kašika mešavine začina
- 2 kašike putera
- 3 kašike maslinovog ulja
- 4 kašike pavlake
Priprema:
Meso iseći na manje komade, izlupati ga i zatim propržiti na zagrejanom maslinovom ulju i puteru. Posoliti, pobiberiti i dodati mešavinu začina. Kada meso bude proprženo, uviti ga u nauljene kore i slagati u pleh. Pleh premazati uljem, a pitu takođe preliti uljem, pa peći u rerni oko 30 minuta na 180 stepeni.
Kada je pita gotova, poslužiti je sa pavlakom i, po želji, svežom salatom.