Kada jedan zaćuti, kako bi govorio akademik Vladeta Jerotić, nije dobro. Uspostavljanje i održavanje emotivne bliskosti u ljubavnoj vezi ili u braku, pokušaćemo da odgonetnemo u razgovoru sa bračnim psihoterapeutom Nebojšom Savićem. 

Kako Savić ističe, "muškarcima je potrebno da imaju podršku svoje žene, najviše zbog njihovog samopouzdanja", ali i iz svog iskustva kao psihoterapeuta, Nebojša Savić govori da se dešavalo da njegove klijentkinje dolaze nezadovoljne jer su željne iste te podrške od strane svog partnera.

"To se dešava. To su određeni stereotipi i način života, koji smo živeli u proteklim vekovima gde se od muškarca očekivalo da bude uspešan i ima karijeru, a žena da tu dobrinese i brine o nekim drugim stvarima. Mislim da je muškarcima potrebno malo više vremena shvate, da su se stvari malo promenile i da nije dobro samo primati podršku, već je i pružati", govori Savić.

Ljudi generalno prvo pomisle na seksualnu intimnost u odnosu, ali Savić ističe da seksualna intimnost treba da bude samo kruna jedne bliskosti.

"Postajemo bliski kada delimo stvari iz svog života. Bliskost je nešto što nema veze sa položajem tela, već relacija srce-srcu. Kada mi delimo stvari iz našeg života sa osobom kojoj verujemo, i ona nam uzvraća istom merom", govori psihoterapeut.

Gostujući u emisiji "150 minuta", Nebojša Savić je pričao o "ubicama bliskosti", koje vode u izolaciju, ali i dao savete kako raditi na emocionalnoj blikosti sa partnerom, o čemu detaljnije u nastavku: