Svetozar Surtov ima 38 godina, rođen je u Prijedoru, živi u Kosjeriću.
Završio je Fakultet za sport i profesionalni je oštrač noževa.
Ljubav prema kulinarstvu otkrio je vrlo rano, još kao dečak u osnovnoj školi i to uz mamu.
Prijavljivanje za "MasterChef" Srbija vidi kao izazov i dragoceno iskustvo. Raduje se upoznavanju novih ljudi i unapređenju veština u kuhinji, a kao najbitniji izazov izdvaja rad na popularizaciji kulinarstva u svim sferama života.
Sebe opisuje kao čoveka koji svakodnevno usavršava svoje kulinarsko znanje.
Hobi mu je traganje sa metal detektorom (član je arheoamatéra), a uživa i u vožnji motorom.
Nagradu od pobede bi verovatno preusmerio u pokretanje biznisa vezanog za kulinarstvo.
Nikola Marković
Foto: Aleksandar Krstović
Nikola Marković ima 25 godina, rođen je u Šapcu, a živi u Beogradu.
Apsolvent je na Fakultetu dramskih umetnosti, na katedri za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture.
Ljubav prema kulinarstvu prenela mu je baka još u detinjstvu.
"Ceo život sam bio debelo dete i uživao sam u svakom zalogaju", kaže Nikola koji se za emisiju prijavio kako bi “izazvao još jednu avanturu”, upoznao nove ljude i usavršio se u kulinarstvu.
Sebe opisuje kao empatičnu, komunikativnu i pozitivnu osobu.
U slobodno vreme najviše voli da šeta, ali i da mazi i voli svog psa, jazavičarku Smilju.
Kada bi osvojio "MasterChef" titulu, nagradu bi dao majci, za sve što je ona dala njemu.
Jelena Milutinović
Foto: Aleksandar Krstović
Jelena Milutinović ima 40 godina i dolazi iz Valjeva.
Po zanimanju je ekonomski tehničar, ugostitelj.
Jelena uživa dok kuva, a za "MasterChef Srbija", prijavila ju je kćerka.
"Misli da znam kuvati, a ja više ne mislim", kaže takmičarka.
Sebe opisuje kao tvrdoglavu, komunikativnu, ljubaznu i nasmejanu.
Hobi joj je jahanje konja.
Kada bi osvojila nagradu, uložila bi je u stan i posao.
Jana Vujović
Foto: Aleksandar Krstović
Jana Vujović ima 27 godina, rođena je u Zrenjaninu, živi u Novom Sadu.
Po struci je master tehnolog, a radi kao tehnolog projektant.
Ljubav prema kulinarstvu dolazi iz porodice, gde su od malena učeni da cene prave namirnice i prave ukuse, a Jana je poželela da nauči da ih i sama stvori.
Za emisiju se prijavila jer misli da je to jedno sjajno iskustvo i da može neverovatno mnogo stvari da nauči.
Pored toga što voli da kuva, što je ambiciozna, direktna, svestrana, otvorena i nasmejana, Jana je i veliki vinski entuzijasta. Voli da putuje, ali i da organizuje događaje i proslave.
Novac od nagrade, uložila bi u razvijanje svog biznisa:
"Moja želja je da nekada imam mali lokal sa fokusom na uparivanje hrane i vina".
Dušan Nešić
Foto: Aleksandar Krstović
Dušan Nešić ima 40 godina i dolazi iz Beograda.
Ovaj avioelektrotehničar i preduzetnik je još kao mali voleo da se mota po kuhinji, ali je tek u svojim tridesetim počeo ozbiljnije da eksperimentiše na tu temu.
Za emisiju se prijavio prvenstveno kako bi testirao svoje kulinarske sposobnosti, ali i da bi ih unapredio koliko god je moguće više.
Dušan kaže da je uporan i da dobro reaguje na kritiku. Timski je igrač, ali se ne plaši da preuzme odgovornost.
Osim što kuva, redovno igra i mali fudbal.
Nagradu bi iskoristio da unapredi svoj posao i da kroz promociju sebe kao "celebrity chef-a" na društvenim mrežama podigne i svoj posao na viši nivo kad je digitalni marketing u pitanju.
Srđan Jandrić
Foto: Aleksandar Krstović
Srđan Jandrić ima 31. godinu, rođen je i živi u Novom Sadu.
Završio je gimnaziju i apsolvent je Poljoprivrednog fakulteta na smeru ruralnog razvoja u svom rodnom gradu. Pored toga, zainteresovan je za tržište restorana brze hrane, njihovu orijentaciju, komunikaciju i organizaciju.
"Za ljubav prema kulinarstvu odgovorna je upravo hrana, kao i ljubav prema procesu, svakom procesu, volim da stvaram", kaže Srđan.
Prijavio se za učešće u "MasterChef Srbija" kako bi dokazao sebi da je vredan zvanja MasterChef i time malo ubrzao profesionalnu orijentaciju.
Za sebe kaže da je inertan, labilan i lenj:
"Volim da radim, da stvaram, teško se pokrenem, ali se teško i zaustavljam".
Aleksandra Jovanović
Foto: Aleksandar Krstović
Aleksandra Jovanović ima 27 godina i dolazi iz Beograda.
Diplomirani je inženjer tehnologije. Po prirodi stvari voli hranu i uživa da kuva.Uzela je učešće u "MasterChefu" kako bi naučila što više novih veština i kasnije ih primenila kod svoje kuće.
Aleksandra za sebe kaže da je emotivna i tvrdoglava.Voli da boravi u prirodi, a nekada je i slikala.
Kada bi osvojila nagradu, mami i tati bi kupila vikendicu.
Vladimir Đokanović
Foto: Aleksandar Krstović
Vladimir Đokanović ima 31 godinu, rođen je u Beogradu, živi u Helsinkiju.
Magistar je političkih nauka, a radi kao project manager u banci.
"Ljubav prema kuvanju dolazi iz toga što je dobra hrana kao lepak. Kao neki topli nevidljivi vez koji ljude zbližava. Ispunjava prostore među nama, omekšava oštre ivice i povezuje razgovore, uspomene i srca koja bi se možda udaljila. Bilo to jaka veza između deteta (mene) i samohrane majke, ili ljudi iz različitih prostora, kultura i sredina makar do kraja sveta - svi za istim stolom, u zajedničkom trenutku".
Za emisiju se prijavio kako bi izazvao sebe da bude najbolji mogući kuvar.
"Želim da pobedim u MasterChef Srbija i budem jedan od najboljih srpskih kuvara iz dijaspore, koji se nadam preselio nazad", priznaje Vladimir.
Za sebe kaže da je radoznali emotivac.
Sem kuvanja i okupljanja oko svoje trpeze, obožava da gleda filmove, roni, igra skvoš i skuplja novčiće i novčanice.
Od osvojene nagrade bi otvorio mali lokal u Beogradu gde bih pravio svoju omiljenu fusion hranu.
Teodora Marjanović
Foto: Aleksandar Krstović
Teodora Marjanović ima 25 godina, rođena je u Smederevskoj Palanci i živi u Starom Selu kod Velike Plane.
Završila je srednju Poljoprivrednu školu, smer hortikultura. Kratko je radila u struci, a trenutno je nezaposlena.
U njenom slučaju, ljubav prema kuvanju je prisutna još od malih nogu. Deda joj je kuvar, a i baka je radila u restoranima, pa su tu ljubav preneli na sve ostale u kući.
Prijavila se za "MasterChef Srbija" da bi učila, usavršila se i promenila profesiju.
Teodora kaže da je jako vedra i pozitivna osoba, koja voli da sanjari i da se druži, ali je istovremeno i stidljiva.
Ima puno hobija - najčešće boji, sklapa makete brodova, čita o starim brodovima i hrani.
Sa nagradom bi otvorila neku pekaricu ili poslastičarnicu...
Ivan Bičkei
Foto: Aleksandar Krstović
Ivan Bičkei ima 26 godina, rođen je u Senti, a živi u Novom Kneževcu.
Student je Muzičke akademije, smer harmonika, a radi kao nastavnik harmonike i kao nastavnik muzičke kulture.
Ljubav prema kulinarstvu nosi iz detinjstva, iz topline porodične kuhinje gde su mirisi domaće hrane budili osećaj sigurnosti i radosti.
"Razvijao sam poštovanje prema svakom obroku kao malom delu umetnosti. Kroz godine, kuvanje mi je postalo način izražavanja ljubavi i kreativnosti", objašnjava Ivan i dodaje:
"Prijavio sam se u emisiju jer želim da kroz ukuse i mirise ispričam sve, kao što muzičar to čini kroz note".
Ivan kaže da je kreativan, emotivan i harizmatičan. Voli da spaja ljude kroz umetnost, ukus i toplu reč.
Hobi mi je igranje folklora, a slobodno vreme voli da provodi sa porodicom i prijateljima.
Sa nagradom bi otvorio mali lokal u svom mestu ili bi sačuvao novac i kroz par godina otvorio neki centar u kome bi se negovala ljubav prema muzici i kulinarstvu kod dece.
Jovan Petrović
Foto: Aleksandar Krstović
Jovan Petrović ima 25 godina, rođen je u Nišu, živi u Beogradu.
Završio je osnovne akademske studije i bavi se glumom.
Ljubav prema kuvanju se javila u periodu kada je živeo u Indiji. Probao je njihova jela, a kasnije doneo začine u Srbiju i pokazao prijateljima specijalitete koje je naučio da sprema.
U “MasterChef Srbija” ga je doveo osećaj da može nekoga da usreći preko hrane.
Za sebe kaže da je avanturista, vredan, snalažljiv, oportunista, komunikativan, emotivan i vrckast.
Od hobija izdvaja kampovanje, snoubording i kuvanje.
Sa osvojenom nagradom bi verovatno napravio emisiju o kuvanju u prirodi i rekreiranju zaboravljenih jela uz pomoć hrane koju možemo naći u šumama, livadama, rekama, morima i u raznim biodiverzitetima.
Bojana Buzurović
Foto: Aleksandar Krstović
Bojana Buzurović ima 29 godina i iz Beograda je.
Završila je Pravni fakultet, a radi kao menadžer prodaje.
Oduvek je volela da eksperimentiše s ukusima i da kroz hranu izražava kreativnost.
"Za mene je kuvanje spoj umetnosti i emocije", kaže Bojana i objašnjava zbog čega se prijavila za takmičernje:
"Zanimljiv mi je koncept emisije i volim izazove".
Sebe vidi kao veselu i zanimljivu osobu.
Od hobija izdvaja čitanje, vožnju rolera i putovanja.
Sa osvojenim novcem, otvorila bi restoran zdrave brze hrane.
Beba Radenković Vieira
Foto: Aleksandar Krstović
Beba Radenković Vieira ima 32 godine i dolazi iz Kragujevca.
Prodavac je nekretnina.
Ljubav prema kulinarstvu je nasledila od mame.
Za sebe kaže da je dinamična, društvena i impulsivna.
Beba nema klasičan hobi, ali naglašava da voli da igra karte, naročito "remi".
Nagradu od pobede bi iskoristila da otvori mali restoran sa mamom, čime bi ispunila njihov zajednički san.
Mia Malešev
Foto: Aleksandar Krstović
Mia Malešev ima 24 godine, rođena je i živi u Beogradu.
Mia je diplomirani muzički producent i komunikolog, bavi se event menadžmentom i organizacijom događaja .
"Hrana je kod mene uvek bila nešto više od jela – to je emotivni jezik. Ljubav prema kulinarstvu je počela još od malih nogu, kao mala sam stalno gledala deku kako kuva. Kasnije sam uvek bila osoba u društvu koja okuplja prijatelje i kuva. Sve što radim nosi kreativnu crtu – pa tako i kuvanje. Kasnije mi je kuvanje postalo terapija, prostor u kom sam slobodna i autentična. Hranom izražavam sve ono što ne mogu rečima", kaže Mia.
Za emisiju se prijavila jer želi da nauči nešto novo, da usavrši svoje poznavanje kulinarstva, iskoristi priliku da uči od najboljih kuvara u Srbiji i izađe iz svoje zone komfora.
Sebe opisuje kao empatičnu, radoznalu i pre svega kreativnu, ali i pomalo "šašavu" osobu.
Pored kuvanja, ima mnogo drugih hobija, ali izdvaja ljubav prema analognoj fotografiji, slikanju, klaviru, kao i trčanju i provođenju vremena u prirodi.
Nagradu bi definitivno iskoristila za ulaganje u svoje obrazovanje.
Sanja Berić
Foto: Aleksandar Krstović
Sanja Berić ima 34 godine i dolazi iz Beograda.
Diplomirani je inženjer arhitekture i bavi se dizajnom enterijera.
"Ljubav prema kulinarstvu dolazi od ljubavi prema jedenju i zato što je kuvanje dosta meditativno - isključiš ostale misli + proizvedeš nešto lepo", objašnjava Sanja.
Nju je za učešće u "MasterChef Srbija" prijavila sestra, a razlog je taj što je Sanja gledajući emisiju često izvodila kućne eksperimente sa hranom.
Hobi joj je biciklizam.
Sa nagradom od eventualne pobede bi završila kuću koju pravi na Kosmaju i u koju namerava da se preseli. Tamo bi napravila malo umetničko-poljoprivredno gazdinstvo.
Aleksandar Zobec
Foto: Aleksandar Krstović
Aleksandar Zobec ima 33 godine i dolazi iz Beograda.
Aleksandar je završio Business Master iz inovacija i konsultant je za inovacije i startap finansiranje.
"Kuvanje je ekspresija ljubavi i kreativnosti koja me okružuje ceo život i samim tim sam je prisvojio kao svoj love language", opisuje Aleksandar.
Za emisiju se prijavio kako bi naučio nove tehnike kuvanja i kako bih se super proveo sa ljudima koji dele interesovanje prema kulinarstvu.
Sebe opisuje kao eklektičnog i energičnog momka.
Vodi da pleše, vrti fire poi, a interesuju ga i ekstremni sportovi i fitnes.
Kada bi osvojio nagradu, Aleksandar bi otvorio špansko-srpski tapas fusion bar ili završio off-the-grid cabin house koji gradi.
Nela Radovanović
Foto: Aleksandar Krstović
Nela Radovanović ima 54 godine, rođena je u Raški, a trenutno živi u Brveniku na Ibru.
Po obrazovanju je master hemičar i trenutno je na doktorskim studijama. Radi kao šef laboratorije na vodovodu u Raški.
Veoma rano je počela da kuva i to uz svog dedu.
Za emisiju se prijavila zato što misli da je ovo jedinstvena prilika da se uči od najboljih profesionalnih kuvara.
Radoznala je, kreativna i optimistična.
Uz baštovanstvo koje joj je primaran hobi, Nela voli da čita i slika.
Kada bi osvojil titulu "MasterChef Srbija" otvorila bi restoran sa konceptom zdrave hrane za sportiste.
Zoran Drakulić
Foto: Aleksandar Krstović
Zoran Drakulić ima 54 godine i dolazi iz Šapca.
Zavrišio je srednju ekonomsku školu, a bavi se proizvodnjom pekarsko-konditorske opreme.
Želja za usavršavanjem ga je dovela do učešća u "MasterChef Srbija".
Osim kuvanja za koje može da kaže da mu je hobi, Zoran voli da igra veliki tenis.
O eventualnoj nagradi nije razmišljao, pa zbog toga nema jasnu viziju o tome kako bi potrošio novac.
"MasterChef Srbija" pratite svakog četvrtka i petka od 21.00 na Prvoj televiziji.
Laskava titula "MasterChefa Srbija", ali i nagrada od 50 hiljada evra biće dodeljena četvrti put, u drugoj finalnoj epizodi četvrte sezone ovog gledanog kulinarskog šoua.
Rad takmičara "Zvezda Granda" sa članovima žirija konačno će se videti, budući da ove subote počinje nadmetanje mentora i njihovih kandidata u najgledanijem muzičkom šouu.
Poznate ličnosti su se tokom karijere susretale sa veoma neprijatnim situacijama na nastupima, a jedna od njih ostavila je veliku traumu u životu Tine Ivanović.
Po treći put u "Zvezdama Granda" predstavio se osamnaestogodišnji Damjan Vračar iz Banja Luke, koji je u svojim prethodnim pojavljivanjima ispadao već na sredini takmičenja.
Device danas mogu da na lakši način reše poslovne situacije u svoju korist, Lavovi prave listu prioriteta – a šta je sa ostalim horoskopskim znacima ovog utorka?
Rad takmičara "Zvezda Granda" sa članovima žirija konačno će se videti, budući da ove subote počinje nadmetanje mentora i njihovih kandidata u najgledanijem muzičkom šouu.