- Plan je da napravim krug od nekih 4000 km gde bi najudaljenija tačka bila Vulkan Etna na Siciliji. Šta je još interesantno kod ovog putovanja, to je da idemo starim, dobrim kombijem. Dakle, kombijem starim 35 godina! Kombi mi stoji neregistrovan kod tetke, nije upaljen čak dve godine. Ne znam šta da očekujem, nisam ga čak ni video za ove dve godine, možda jednom, rekao je Radovan Kovač, domaćin emisije "Izazovi avanturu", a onda sa drugarom odšlepao kombi do majstora.

Kada ga je konačno preuzeo, četvoročlana ekipa bila je spremna da krene put Italije. Posle celodnevnog putovanja crvenim kombićem, ukrcali su se na trajekt.

- Ovo je obala Italije. Spavao sam kao car. Sad je ovde odlično. Bari je za naš narod poznata po dve stvari. Prva, manje važna, to je ona da je Crvena zvezda ovde 1991. godine osvojila kup Evropskih šampiona. A druga stvar, ovde u katedrali na 5 minuta od Luke, nalaze se mošti Svetog Nikole. Znamo da pola našeg naroda slavi Svetog Nikolu, druga polovina ide na slavu. Stoga bog toga nama prvi zadatak za danas biti da posetimo tu katedralu i da se poklonimo moštima Svetog Nikole. Inače, to je moja krsna slava, rekao je Radovan, a onda se uputio ka "Stazi bogova".

Pogledajte šta je sve zabeležio na ovom interesantnom mestu, odakle je želeo da skoči i da li je uspeo u svojoj nameri!?

Povezane vesti