Dovoljno je koristiti rukavicu za piling ili četkicu za negu u sklopu tokom svakog tuširanja ili kupke za stopala, u zavisnosti od toga koliko vam je koža na petama tvrda.

Kada se obrišete peškirom, nanesite hidratantnu kremu ili ulje na stopala.

Ako se redovno tuširate i vodite računa o higijeni stopala i menjate čarape najmanje dva puta dnevno ili češće ako često izlazite, biće dovoljno da nakon tuširanja samo izmasirate stopala uljem ili hidratantnom kremom bez upotrebe četke.

Uz malo truda, možete dovesti noge u red kod kuće.

Kako napraviti pedikir?

Pedikir je veoma važan jer pomaže u održavanju zdravlja i lepog izgleda stopala. Sve što vam treba je plastična posuda koju ćete napuniti toplom vodom, u koju treba dodati šaku morske soli ili nekoliko kapi eteričnog ulja lavande da omekšate kožu. Držite stopala u vodi deset do 15 minuta, nanesite piling i masirajte kružnim pokretima kako biste uklonili mrtve ćelije kože. Isperite stopala toplom vodom i osušite ih peškirom.

Da biste uklonili grubu kožu sa peta i drugih delova stopala, koristite turpiju za stopala. Napravite nežne pokrete kako ne biste oštetili kožu. Ako su vam nokti žuti od laka za nokte, napravite pastu od sode bikarbone i limunovog soka. Nanesite ga na nokte i ostavite nekoliko minuta, a zatim isperite.

Secite nokte ravno makazama kako biste sprečili urastanje noktiju. Oblikujte ivice turpijom da biste uklonili oštre delove. Nakon toga možete lakirati nokte bezbojnim lakom za nokte ili nečim drugim, u zavisnosti od garderobe i letnjih trendova.

Hidratacija stopala je važna

Da bi vaša stopala bila zdrava i lepa, morate ih redovno hidrirati. Nanesite hranljivu hidratantnu kremu ili ulje na njih, umasirajte u kožu, posebno na pete i druga suva područja najmanje jednom dnevno.

Nosite udobne cipele koje omogućavaju koži da diše. Izbegavajte uske i neudobne cipele i sandale koje mogu izazvati žuljeve i kurje oči.

Povezane vesti