Volite da jedete konzerviranu hranu poput tunjevine i sardine? Stručnjaci otkrivaju KAKO to utiče na vaše zdravlje
Kao i u svemu, veoma je važno da i prilikom konzumiranja konzervirane hrane budete veoma umereni.
5.12.2025. 10:32
Nije problem imati lepa i njegovana stopala. Samo treba da se brinete o njima tokom cele godine. A uz par saveta sada ih možete vrlo lako srediti kod kuće.
Ilustracija Foto: staras/Shutterstock
10.7.2024.|8:31
Izvor: city magazine
Dovoljno je koristiti rukavicu za piling ili četkicu za negu u sklopu tokom svakog tuširanja ili kupke za stopala, u zavisnosti od toga koliko vam je koža na petama tvrda.
Kada se obrišete peškirom, nanesite hidratantnu kremu ili ulje na stopala.
Ako se redovno tuširate i vodite računa o higijeni stopala i menjate čarape najmanje dva puta dnevno ili češće ako često izlazite, biće dovoljno da nakon tuširanja samo izmasirate stopala uljem ili hidratantnom kremom bez upotrebe četke.
Uz malo truda, možete dovesti noge u red kod kuće.
Pedikir je veoma važan jer pomaže u održavanju zdravlja i lepog izgleda stopala. Sve što vam treba je plastična posuda koju ćete napuniti toplom vodom, u koju treba dodati šaku morske soli ili nekoliko kapi eteričnog ulja lavande da omekšate kožu. Držite stopala u vodi deset do 15 minuta, nanesite piling i masirajte kružnim pokretima kako biste uklonili mrtve ćelije kože. Isperite stopala toplom vodom i osušite ih peškirom.
Da biste uklonili grubu kožu sa peta i drugih delova stopala, koristite turpiju za stopala. Napravite nežne pokrete kako ne biste oštetili kožu. Ako su vam nokti žuti od laka za nokte, napravite pastu od sode bikarbone i limunovog soka. Nanesite ga na nokte i ostavite nekoliko minuta, a zatim isperite.
Secite nokte ravno makazama kako biste sprečili urastanje noktiju. Oblikujte ivice turpijom da biste uklonili oštre delove. Nakon toga možete lakirati nokte bezbojnim lakom za nokte ili nečim drugim, u zavisnosti od garderobe i letnjih trendova.
Da bi vaša stopala bila zdrava i lepa, morate ih redovno hidrirati. Nanesite hranljivu hidratantnu kremu ili ulje na njih, umasirajte u kožu, posebno na pete i druga suva područja najmanje jednom dnevno.
Nosite udobne cipele koje omogućavaju koži da diše. Izbegavajte uske i neudobne cipele i sandale koje mogu izazvati žuljeve i kurje oči.
Kao i u svemu, veoma je važno da i prilikom konzumiranja konzervirane hrane budete veoma umereni.
5.12.2025. 10:32
Prihvatanje i mogućnost pravljenja šala na sopstveni račun umnogome pomažu u borbi protiv alopecije.
4.12.2025. 12:00
Alopecija se može javiti kod svih, bez obzira na godine i pol, a čak se može javiti i kod dece.
4.12.2025. 10:07
Trudnoća je jedno od najlepših i najosetljivijih životnih razdoblja - vreme velikih promena, i spolja i iznutra.
2.12.2025. 11:32
Nagli skokovi temperature poslednjih dana ponovo su pokrenuli priču o meteoropatiji. Dok neki ne osećaju nikakve promene, drugima i nekoliko stepeni razlike donese glavobolju, umor i pad energije.
2.12.2025. 9:43
Svetski dan borbe protiv side obeležava se danas širom sveta, kao i u Srbiji, u kojoj je od 1. januara do 24. novembra ove godine otkriveno 99 osoba inficiranih HIV-om.
1.12.2025. 10:16
Istaći ćete oči na pravi način.
30.11.2025. 10:23
Pre dva dana počeo je post, a kako ova ishrana utiče na zdravlje i da li je post dobar za sve?
30.11.2025. 10:22
Na neke od njih zapravo možete i da utičete.
29.11.2025. 9:11
Nikola je jedva dočekao da se sjuri sa balkona u Srđanov zagrljaj!
5.12.2025. 22:37
Sudija Nenad daje poslednju ocenu u SUPERFINALU i time dobijamo POBEDNIKA 4. sezone “MasterChef Srbija”!
5.12.2025. 22:34
Srđan iznosi pred sudije desert koji je nazvao Najnovija rekreacija Švarcvald torte.
5.12.2025. 22:24
Nikola je sleteo s balkona da čestita, buduća mlada kaže da ne bi imala ništa protiv da Nikola bude kum… Da li je ovo najromantičniji i najemotivniji trenutak sezone!?
5.12.2025. 22:19
Srđanova mama se drži za glavu, devojka strepi, Zoki sa balkona gleda “indijsku seriju”…
5.12.2025. 22:14
Sanja je napravila simpatičan gest i svojoj podršci za stolom – mami, dečku i najboljoj drugarici, odnela da probaju jednu zanimljivu komponentu deserta koji je pripremala.
5.12.2025. 22:11