MINI BONTON ZA PRAVE KAVALJERE: Evo KAKO pravilno OTVARATI VRATA ženama i još neke (važne) sitnice (VIDEO)
Bilo da otvarate vrata od kola ili restorana, zapravo postoje ispravni načini kako to da uradite.
4.12.2025. 11:01
Kesice čipsa nisu napunjene kiseonikom, kao što bi se moglo pretpostaviti, već azotom, što je poznato kao "mlitavo punjenje".
Ilustracija; Foto: sasirin pamai/Shutterstock
6.8.2024.|17:00
Izvor: Index.hr
Bilo da otvorite malu ili veću kesicu čipsa, uvek pomalo razočaravajuće deluje kada vidite da je ona daleko od pune. Iako biste mogli da pretpostavite da je kesica samo delimično napunjena kako bi se maksimizovao profit proizvođača, to takođe ima veze sa iskustvom potrošača.
Punjenje kesica čipsa samo do određenog dela čini čips zaštićenijim od lomljenja, tako da na kraju ima više celih komada za uživanje, piše Reader’s Digest. To delimično pomaže i kod transporta čipsa, jer je lomljiv, pa se lako može izdrobiti tokom transporta do polica prodavnica.
Ako se kesice samo delimično napune i ostavi prostor kada se one zapečate, čips ima izgled jastučića koji sprečavaju usitnjavanje u prah. Međutim, ono što možda ne shvatate je da zapravo nije vazduh to čime se kesice pune pre nego što se zatvore, prenosi Index.hr.
Prema "Today-u", kesice čipsa nisu napunjene kiseonikom, već azotom, što je poznato kao "mlitavo punjenje". Azot koji se koristi za punjenje kesica, pre nego što se zatvore, osmišljen je ne samo da stvori prostor za čips, već i da ga održi njegovu svežinu i aromu.
Dakle, sledeći put kada otvorite kesicu čipsa, znajte da "praznina" nije tu bez dobrog razloga. Zbog količine čipsa u kesici, dobićete bolju porciju sa manje sitnih, odnosno izlomljenih komadića.
Bilo da otvarate vrata od kola ili restorana, zapravo postoje ispravni načini kako to da uradite.
4.12.2025. 11:01
Ovako nešto biste sigurno voleli da nosite.
4.12.2025. 10:40
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave Vavedenje presvete Bogorodice, jedan od najvećih praznika posvećenih Bogomajci. U pravoslavnom kalendaru današnji dan obeležen je crvenim slovom.
4.12.2025. 6:44
Mnogi ljudi su već okitili, dok drugi tek treba da potraže svoju idealnu jelku, što to mogu uraditi i na pijacama.
3.12.2025. 10:40
Ako ste promenili neki podatak u ličnoj karti, pored toga što vašu promenu zna Ministarstvo unutrašnjih poslova, morate obavestiti još neke ustanove, kako ne biste bili u problemu.
3.12.2025. 10:27
Otkrivamo najbolji način za podgrevanje ostataka pice uz koji odmah dobijate hrskavu koricu i sir koji se razvlači, a testo ostaje meko i sočno.
3.12.2025. 9:48
Da je priroda zaista čudesna dokaz je ova planina.
2.12.2025. 17:00
Prirodne lepote i istorija, za mnoge idealan spoj kada su u pitanju putovanja, a Turska nudi upravo ovakve destinacije, skrivene od gužvi, ali vredne posete.
2.12.2025. 15:54
Određeni obični predmeti i radnje kao da se nikada ne pojavljuju u našim snovima, dok npr. leteći slonovi, borbe sa vanzemaljcima ili vožnja motocikala mogu biti deo našeg normalnog repertoara snova.
2.12.2025. 15:00
A šta je mama Gordana otrkila o svom sinu?
4.12.2025. 22:26
Na kratko se vratila u detinjstvo...
4.12.2025. 22:21
Jelena je ostala šokirana činjenicom koliko su joj deca porasla od kada ih je poslednji put videla, a naročito je bila iznenađena promenom glasa srednjeg sina...
4.12.2025. 22:14
Marko je otkrio da su u vezi desetak godina i da rade zajedno...
4.12.2025. 22:12
U studio „MasterChef Srbija“ ulaze gosti koji su došli kod Srđana: Mama, devojka i drug.
4.12.2025. 22:10
Sanja iznosi svoje predjelo pred očarane sudije koje u neverici gledaju remek-delo na tanjiru!
4.12.2025. 21:46