Ovim HOBIJEM se bave MUŠKARCI koji su NAJPRIVLAČNIJI ŽENAMA
Evo i koji hobiji prate pobednički...
13.8.2025. 8:41
Uz pravilnu pripremu i sušenje, zadržaće svoj oblik i boju.
Ilustracija; Foto: New Africa/Shutterstock
13.8.2025.|16:00
Izvor: 24sedam.rs/A. M.
Zavese su jedan od onih detalja u domu koji daju prostoriji toplinu i karakter, ali su i pravi magnet za prašinu, mirise i nečistoću. Iako njihovo pranje deluje jednostavno, mnogi prave greške koje dovode do gužvanja, skupljanja ili čak oštećenja materijala. Uz par jednostavnih pravila, vaše zavese mogu izgledati kao nove, bez potrebe za mukotrpnim peglanjem.
Pre nego što ih skinete, zavese je najbolje usisati nastavkom za tkaninu ili lagano istresti na prozoru kako biste uklonili višak prašine. Skinite sve kukice, karike ili teške drapere da ne bi oštetili materijal tokom pranja. Ako su zavese veoma zaprljane, potopite ih u mlaku vodu sa blagim deterdžentom 30 minuta pre mašinskog pranja.
Većina zavesa se pere na temperaturi od 30 ili maksimalno 40 stepeni u zavisnosti od materijala. Koristite blagi deterdžent i izbegavajte omekšivač - on može otežati vlakna i smanjiti prozračnost tkanine. Za osetljive materijale, poput tila ili svile, preporučuje se pranje u mrežastoj vreći ili ručno pranje.
Evo i koji hobiji prate pobednički...
13.8.2025. 8:41
Japanci na ulici često hodaju sa otvorenim kišobranom i kada nema ni kiše ni jakog sunca.
12.8.2025. 17:00
Najveći krivac za gužvanje je jaka centrifuga. Podesite je na maksimalno 400-600 obrtaja ili potpuno isključite. Nakon pranja, zavese nemojte zgužvati u korpi - odmah ih vratite na garnišnu dok su još vlažne (u slučaju da voda kaplje sa njih na pod, postavite peškire na njega kako bi izbegli oštećenja). Voda će svojim težinom ispraviti nabore, pa ćete izbeći peglanje. Ako nemate tu mogućnost, raširite ih na sušilici, ali ih blago protresite pre sušenja.
Pri kupovini uvek proverite etiketu - prirodni materijali poput pamuka ili lana mogu se skupiti, pa ih perite na nižoj temperaturi i izbegavajte mašinsko sušenje. Ako su zavese nove, operite ih ručno prvi put, kako biste sprečili trenje sa drugim tkaninama.
Čak i beli detalji na odelu Deda Mraza imaju svoje značenje!
5.12.2025. 15:00
Kako se slava slavila u gradu Kraljevu, a kako u okolnim selima otkrila je istoričarka umetnosti i kustos, Marina Lukić Cvetić.
5.12.2025. 10:12
Cveće je vanvremenski poklon sa kojim nema geške, naravno, ako se dobro odabere.
5.12.2025. 9:49
Bilo da otvarate vrata od kola ili restorana, zapravo postoje ispravni načini kako to da uradite.
4.12.2025. 11:01
Ovako nešto biste sigurno voleli da nosite.
4.12.2025. 10:40
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave Vavedenje presvete Bogorodice, jedan od najvećih praznika posvećenih Bogomajci. U pravoslavnom kalendaru današnji dan obeležen je crvenim slovom.
4.12.2025. 6:44
Večna rasprava oko toga da li daska WC šolje treba da bude podignuta ili spuštena dobila je novo svetlo nakon upozorenja stručnjaka koji naglašavaju da se ne radi samo o higijeni, već i o bezbednosti u domaćinstvu.
3.12.2025. 16:30
Mnogi ljudi su već okitili, dok drugi tek treba da potraže svoju idealnu jelku, što to mogu uraditi i na pijacama.
3.12.2025. 10:40
Ako ste promenili neki podatak u ličnoj karti, pored toga što vašu promenu zna Ministarstvo unutrašnjih poslova, morate obavestiti još neke ustanove, kako ne biste bili u problemu.
3.12.2025. 10:27
Nikola je jedva dočekao da se sjuri sa balkona u Srđanov zagrljaj!
5.12.2025. 22:37
Sudija Nenad daje poslednju ocenu u SUPERFINALU i time dobijamo POBEDNIKA 4. sezone “MasterChef Srbija”!
5.12.2025. 22:34
Srđan iznosi pred sudije desert koji je nazvao Najnovija rekreacija Švarcvald torte.
5.12.2025. 22:24
Nikola je sleteo s balkona da čestita, buduća mlada kaže da ne bi imala ništa protiv da Nikola bude kum… Da li je ovo najromantičniji i najemotivniji trenutak sezone!?
5.12.2025. 22:19
Srđanova mama se drži za glavu, devojka strepi, Zoki sa balkona gleda “indijsku seriju”…
5.12.2025. 22:14
Sanja je napravila simpatičan gest i svojoj podršci za stolom – mami, dečku i najboljoj drugarici, odnela da probaju jednu zanimljivu komponentu deserta koji je pripremala.
5.12.2025. 22:11