Za postizanje besprekorno ispeglane odeće, ključno je imati čistu peglu, bez tragova kamenca ili tamnih mrlja. Nažalost, vremenom se na površini pegle može nakupiti kamenac, što ometa proces peglanja i može ostaviti mrlje na tkanini. Evo kako da rešite taj problem.

Kako biste poboljšali kvalitet peglanja i produžili životni vek svoje pegle, važno je redovno uklanjati kamenac. Ključna metoda za to je upotreba jednostavne mešavine sastojaka koje već imate u kuhinji.

Napravite rastvor od sirćeta i vode

Za čišćenje pegle, biće vam potrebno alkoholno sirće i destilovana voda. Pomešajte jednake količine ova dva sastojka u činiji. Napravite dovoljnu količinu rastvora da možete da potopite poleđinu pegle. Prvo zagrejte peglu, a zatim je isključite iz struje i potopite samo poleđinu u pripremljeni rastvor sirćeta i vode. Ostavite da odstoji najmanje 30 minuta.

Nakon što je pegla potopljena, koristeći staru četkicu za zube, istrljajte omekšani kamenac i tamne fleke. Ovi tragovi trebalo bi lako da se uklone. Zatim peglu obrišite vlažnom čistom krpom. Pre nego što ponovo krenete sa peglanjem, preporučuje se da testirate peglu na staroj krpi kako biste bili sigurni da ste potpuno uklonili sav kamenac.

Povezane vesti