Ovaj grad koji sa lakoćom osvaja i u koji je tako lako zaljubiti se, posebno je zanimljivo istraživati i uživati u njegovim čarima u zimskim mesecima, tokom praznične, novogodišnje i božićne sezone.

Iako je vremenom, po mnogo čemu, postao sličan velikim svetskim metropolama, Beograd i danas brižljivo čuva kulturno i istorijsko nasleđe nekih davnih, prošlih vremena koja daju poseban pečat i čar njegovoj današnjici.

Čuvajući svoje znamenitosti, spomenike, obeležja i parkove, sećanje na burnu prošlost koja seže 7000 godina unazad, na ljude koji su ga gradili, branili, slavili i voleli, na duh slobodarskog naroda koji se ne predaje, ostao je drugačiji, poseban i svoj.

Brz, moderan i urban, a po energiji i duhu tako različit od drugih evropskih prestonica, Beograd čini da se svako u njemu oseća kao kod kuće, među svojima, a praznici se najlepše slave upravo sa najbližima i najdražima.

Novogodišnji praznici i dešavanja u Beogradu

Godinama unazad, srpska prestonica je za novogodišnje i božićne praznike omiljena destinacija gostiju sa svih strana sveta. Prema podacima Turističke organizacije Beograda, najveći broj gostiju pristiže iz regiona, Turske, Grčke, Bugarske i Kine, a zatim iz čitave Evrope i čitavog sveta. Prema nezvaničnim procenama Nova godina u Beograd dovede između 100.000 i 150.000 turista željnih dobrog provoda i nezaboravne, praznične atmosfere.

Ovo podaci nisu iznenađujući jer dobro je poznato da, tradicionalno, Nova godina u Beogradu za svakog ima nešto, kako po ceni tako i po sadržaju. Od ekskluzivnih dočeka u hotelima, restoranima i event centrima, preko tradicionalnih kafanskih dočeka, do klupskih žurki i koncerata na otvorenom, od klasične muzike, roka, bluza i džeza, preko popa, folk i starogradske muzike, pa sve do repa, trepa i elektronske muzike.

Bogat zabavan, kulturno-umetnički program organizuje se širom grada. Ulični sajmovi, vašari i noćni marketi, manifestacije na otvorenom, koncerti, pozorišne predstave, muzejske i galerijske izložbe, sportske aktivnosti i dešavanja za najmlađe, samo su deo impresivnog programa koji startuje u danima koji prethode dočeku Nove godine 31. decembra i traje sve do Srpske nove godine, 14. januara.

Doček na Trgu republike, Sava promendi, Trgu Nikole Pašića i gradskim ulicama

Za ljubitelje urbanog provoda koji žele da se pridruže velikim proslavama na otvorenom, centralne gradske zone su idealan izbor za doček Nove godine u Beogradu.

Muzički programi sa poznatim izvođačima koji traju sve do rane zore, prostrane bine i video bimovi, najmodernija rasveta i ozvučenje, svečano dekorisane ulice i spektakularni vatrometi u ponoć, garantuju najluđu noć koja se ne zaboravlja. Atmosfera pozitivne energije i opšta euforija čine doček Nove godine na ovim lokacijama zaista posebnim iskustvom.

Doček na Trgu republike i Sava promenadi su tradicionalno najposećeniji i najveseliji. Ispraćaj stare godine na otvorenom, u sjajnoj atmosferi i plesnom ritmu, kruniše se veličanstvenim vatrometom, po kojem naša prestonica postaje prepoznatljiva i poznata u svetu, te svetski mediji masovno prenose njegove snimke i slike.

Višeminutni vatromet za doček 2024. godine ispaljivan je sa čak 20 spratova Kule Beograd, upotpunjen prelepim vatropadima sa Gazele i Starog savskog mosta i praćen specijalno komponovanom muzičkom pozadinom kroz koju su se preplitali nacionalni muzički motivi.

Doček Nove godine u ugostiteljskim objektima

Skadarlija je savršen izbor za sve one koji žele da dočekaju novu godinu u boemskom duhu Beograda. Ovaj istorijski kvart, dom tradicionalnih kafana, mesto je gde posetioci mogu uživati u najboljoj srpskoj kuhinji, živoj muzici tamburaških orkestara i ambijentu koji nostalgično priziva neka stara, prošla vremena.

Elitni hoteli poznati su po ekskluzivnim proslavama i luksuznom ambijentu, gde uz odabrano društvo, internacionalne specijalitete, premium pića i nastupe najvećih muzičkih zvezda možete uživati u glamuroznom novogodišnjem dočeku u VIP stilu.

Ekskluzivni restorani i event centri širom grada sinonim su za gala novogodišnje proslave. Elegantan i sofisticiran ambijent, vrhnska gastronomija, najbolji izvođači i razigrana atmosfera, garantuju novogodišnju noć u kojoj će svaki trenutak postati uspomena koja se ne zaboravlja.

Beogradski splavovi na Savi i Dunavu poznati su širom sveta kao jedna od najvećih i najpopularnijih atrakcija kada je noćni život u pitanju. Ovi klubovi, kafane i restorani na rekama predstavljaju mesta sa najlepšim pogledom i najživljom atmosferom za doček Nove godine u Beogradu. Velika posećenost, uzavrela atmosfera, prestižan ambijent i različiti muzički žanrovi, od modernih DJ setova do tradicionalne narodne muzike, njihova su osnovna obeležja.

Klubovi su epicentar snažne energije i moćnog ritma. Dinamična i euforična, prijateljska atmosfera, raznovrsni muzički žanrovi i nastupi popularnih estradnih imena privlače brojne goste, koji prestoničke klubove rado biraju kao najdraže mesto za doček Nove godine.

Kako rezervisati mesto i kupiti karte za doček u Beogradu

Kada je u pitanju doček Nove godine u Beogradu, grupacija novagod, sa svojim portalima novagod.com, kudaveceras.rs i docek.rs, vaš je najbolji saveznik.

Naime, ovo su adrese na kojima možete pronaći informacije o svim novogodišnjim dešavanjima, uključujući opise lokala, imena izvođača, ponudu hrane i pića, fotografije, cene i dostupnost karata. Sve što vam je potrebno da biste napravili najbolji izbor je na dohvat ruke.

Na vama je samo da pregledate dostupne ponude, uporedite ih, odaberite onu po vašoj meri i pozovete broj 062/111-22-33 ili izvršite online rezervaciju željenih mesta.

Najbolji prostori i bendovi za proslave i doček Nove godine

Na portalu kudaveceras.rs, pored novogodišnjih ponuda, očekuje vas i kompletan vodič kroz noćni život Beograda, kao i mogućnost rezervacije mesta u omiljenim lokalima. Takođe, ukoliko ste u potrazi za najkvalitetnijim mestima za proslave u gradu ili vas interesuju najbolji bendovi koje možete angažovati kako za doček Nove godine, tako i za sve vaše posebne prilike, adresa je ista.

Kada su u pitanju bendovi za proslave posebno preporučujemo grupaciju SI bendovi, elitni ansmbl vrsnih muzičkih umetnika, sposoban da ispuni i najzahtevnija očekivanja. Obratite pažnju na jedno ime, o kojem se u poslednje vreme u gradskim krugovima priča u superlativu, a to je Kristijan Tuba, mladi pevač neverovatnog glasa, harizme i energije.

Zahvaljujući svom nestvarnom talentu, očaravajućem glasu i fantastičnim nastupima, Kristijan je postao jedna od najtraženijih mladih zvezda u usponu, bilo kad su privatne proslave ili nastupi u popularnim beogradskim kafanama i klubovima u pitanju.