Jedan od najlakših načina jeste da odmah prekrijete posudu vlažnim novinama, a zatim odozgo poprskate sirćetom. Ovaj postupak ne samo da pomaže u čišćenju, već i sprečava širenje neprijatnog mirisa po celoj kući, jer sirće neutralizuje mirise.

Takođe, možete staviti posuđe u kojem se kuvalo zagorelo mleko u vodu u kojoj ste skuvali neoguljeni krompir. Krompir pomaže da se omekšaju naslage masnoće i zagorelih ostataka, čineći čišćenje lakšim.

Ako se radi o tiganju ili šerpi u kojoj je mleko zagorelo, možete posuti dno debelim slojem soli i ostaviti posudu tako tri do četiri sata. So deluje kao prirodni abraziv koji će pomoći u uklanjanju tvrdokornih ostataka i masnoće sa površine.

Ovi jednostavni trikovi mogu uštedeti puno vremena i truda pri čišćenju posuđa, a ujedno i eliminisati neprijatne mirise koji nastaju prilikom zagorevanja mleka.

Povezane vesti