OVE PREDMETE u kuhinji najmanje čistimo, a LEGLO SU BAKTERIJA! Tiganj za palačinke morate da promenite čim dobije i najmanju OGREBOTINU
Pored toga što se trudimo da nam ruke budu čiste i da dezinfikujemo posuđe za hranu, možda zaboravljamo na one predmete u kuhinji kojima je redovno čišćenje takođe preko potrebno.
Ilustracija Foto: fizkes/Shutterstock
6.9.2024.|8:16
Izvor: Prva TV/A.B.
Podeli:
Kažu da sunđer za pranje sudova sadrži više bakterija nego daska za vc šolju, a u "150 minuta" se bavimo onim predmetima koji su takođe leglo bakterija, a možda nikada na njih ne bismo obratili pažnju.
Istraživanja pokazuju da tiganj od teflona koji koristimo za palačinke da treba menjati čim dobije i najmanju ogrebotinu.
Pre nego što se latimo čišćenja kupatila, možda bi prethodno trebalo da očistimo roštilj, koji je stalno u kontaktu sa mesom i na njemu se nalaze 1.7 miliona mikroba, a posebno pažnju obratite na četku za čšćenje rešetke.
Kakva je situacija sa plastičnim posudama i daskama za sečenje, i koje bolesti nam one mogu doneti ako ih redovno ne čistimo ili menjamo, detaljnije u nastavku:
U današnje vreme nelepljivi tiganji sa teflonskim premazom su nezaobilazan deo gotovo svake kuhinje. Njihova praktičnost i lakoća čišćenja učinili su ih izuzetno popularnim, ali najnovija istraživanja otkrivaju i njihovu mračnu stranu.
Kada je pravo vreme za letovanje sa bebom? Da li ih mazati kremama sa zaštitnim faktorom i u koje doba dana one mogu da budu na suncu? Šta je potrebno da ponesemo u putnoj apoteci za put? Sve to pitali smo pedijatra Sašu Milićevića ovoga „Jutra“...
U današnje vreme nelepljivi tiganji sa teflonskim premazom su nezaobilazan deo gotovo svake kuhinje. Njihova praktičnost i lakoća čišćenja učinili su ih izuzetno popularnim, ali najnovija istraživanja otkrivaju i njihovu mračnu stranu.
Kada je pravo vreme za letovanje sa bebom? Da li ih mazati kremama sa zaštitnim faktorom i u koje doba dana one mogu da budu na suncu? Šta je potrebno da ponesemo u putnoj apoteci za put? Sve to pitali smo pedijatra Sašu Milićevića ovoga „Jutra“...
Iako se uglavnom koristi kao dodatak ishrani, sirće je zbog svoje kiselosti poznato i kao prirodno sredstvo za održavanje različitih površina u domu. Međutim, osim za čišćenje, može da posluži i na još jedan koristan način.
Stefan Kokanović je svoje veštine u kulinarstvu pokazao ulaskom u TOP 4 najbolja kuvara amatera treće sezone „MasterChefa Srbija“, a svoje iskustvo tokom takmičenja podelio je sa gledaocima „Jutra“ Prve televizije.
Pevačica je proslavila 33. rođendan, a svojim fanovima je poklonila novu pesmu “Šta je život” koja je odmah izazvala pozitivne reakcije i komplimente na društvenim mrežama.
Borba sa tankom i beživotnom kosom koja brzo izgubi oblik i volumen poznata je mnogima. Ipak, rešenje postoji i krije se u veštim rukama i znanju profesionalnih frizera.