OVE PREDMETE u kuhinji najmanje čistimo, a LEGLO SU BAKTERIJA! Tiganj za palačinke morate da promenite čim dobije i najmanju OGREBOTINU
Pored toga što se trudimo da nam ruke budu čiste i da dezinfikujemo posuđe za hranu, možda zaboravljamo na one predmete u kuhinji kojima je redovno čišćenje takođe preko potrebno.
Ilustracija Foto: fizkes/Shutterstock
6.9.2024.|8:16
Izvor: Prva TV/A.B.
Podeli:
Kažu da sunđer za pranje sudova sadrži više bakterija nego daska za vc šolju, a u "150 minuta" se bavimo onim predmetima koji su takođe leglo bakterija, a možda nikada na njih ne bismo obratili pažnju.
Istraživanja pokazuju da tiganj od teflona koji koristimo za palačinke da treba menjati čim dobije i najmanju ogrebotinu.
Pre nego što se latimo čišćenja kupatila, možda bi prethodno trebalo da očistimo roštilj, koji je stalno u kontaktu sa mesom i na njemu se nalaze 1.7 miliona mikroba, a posebno pažnju obratite na četku za čšćenje rešetke.
Kakva je situacija sa plastičnim posudama i daskama za sečenje, i koje bolesti nam one mogu doneti ako ih redovno ne čistimo ili menjamo, detaljnije u nastavku:
Još 11 dana ostalo nam je do Nove godine. Zato danas, uz štampu, prelistavamo i godinu za nama, a naši gosti su novinarka Ljiljana Smajlović i medijski konsultant Nikola Tomić.