Mnogi su ljubitelji sarme, ali možda ne toliko same pripreme i čekanja tog zimskog perioda da se u njoj u potpunosti uživa. 

Ukoliko ste jedni od njih, donosimo vam recept koji će vam poslužiti kao odlična zamena za original. 

Potrebni sastojci:

  • 400 g mlevenog mesa (piletina, ćuretina ili govedina)
  • 1/2 crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 2 jajeta
  • 1 kašika grčkog jogurta
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • Rendani sir odozgo (po želji)
  • Začini: paprika, origano, so i biber

Vreme: 20 min, na 175 stepeni u fritezi na vruć vazduh ili u rerni.

Priprema:

  1. Kuvajte kupus nekoliko minuta dok spoljni listovi ne omekšaju i lako se ljušte.
  2. Iseckajte crni luk i šargarepu i pomešajte sa mlevenim mesom i začinima.
  3. Napunite svaki list kupusa smesom i uvaljajte ih u male kocke.
  4. Umutite jaja sa grčkim jogurtom i kukuruznim skrobom.
  5. Umočite sarme u smesu i stavite ih u korpu friteze.
  6. Po želji pospite rendanim sirom i pecite na 175 stepeni, 20 minuta dok ne porumene.

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @tastyiri_en

Povezane vesti