Mnogi su ljubitelji sarme, ali možda ne toliko same pripreme i čekanja tog zimskog perioda da se u njoj u potpunosti uživa.
Ukoliko ste jedni od njih, donosimo vam recept koji će vam poslužiti kao odlična zamena za original.
Potrebni sastojci:
- 400 g mlevenog mesa (piletina, ćuretina ili govedina)
- 1/2 crnog luka
- 1 šargarepa
- 2 jajeta
- 1 kašika grčkog jogurta
- 2 kašike kukuruznog skroba
- Rendani sir odozgo (po želji)
- Začini: paprika, origano, so i biber
Vreme: 20 min, na 175 stepeni u fritezi na vruć vazduh ili u rerni.
Priprema:
- Kuvajte kupus nekoliko minuta dok spoljni listovi ne omekšaju i lako se ljušte.
- Iseckajte crni luk i šargarepu i pomešajte sa mlevenim mesom i začinima.
- Napunite svaki list kupusa smesom i uvaljajte ih u male kocke.
- Umutite jaja sa grčkim jogurtom i kukuruznim skrobom.
- Umočite sarme u smesu i stavite ih u korpu friteze.
- Po želji pospite rendanim sirom i pecite na 175 stepeni, 20 minuta dok ne porumene.
Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku: