Ukoliko nemate ideju šta da pravite za doručak ili možda večeru, ovaj recept će vam dobro doći:
Sastojci:
Za koru
- 3 srednja krompira (ili 2 velika ili 4 mala)
- maslinovo ulje
- so i biber po ukusu
Za fil
- 300 g prethodno kuvanog ili odmrznutog brokolija
Za preliv
- 2 kašike krem sira ili grčkog jogurta
- 2 jaja
- pola šolje mleka (može biti biljnog porekla)
- sitni ili rendani sir po ukusu
Priprema:
Skuvajte krompir. Kada je gotov, izgnječite ga u podmazan kalup za tart. Površinu možete poravnati teglom, čašom ili kašikom. Začinite maslinovim uljem, solju i biberom (po želji).
Pecite u rerni ili fritezi na vruć vazduh na 200 stepeni, od 20 do 25 minuta (dok ne porumeni).
Pomešajte jaja sa krem sirom ili jogurtom, solju i mlekom.
Napunite pitu brokolijem i prelijte smesom od jaja koju ste napravili. Pospite sirom i pecite u rerni ili fritezi na vruć vazduh na 200 stepeni, oko 5 do 10 minuta (dok ne porumeni).
Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku: