Ukoliko nemate ideju šta da pravite za doručak ili možda večeru, ovaj recept će vam dobro doći:

Sastojci:

Za koru

  • 3 srednja krompira (ili 2 velika ili 4 mala)
  • maslinovo ulje
  • so i biber po ukusu

Za fil

  • 300 g prethodno kuvanog ili odmrznutog brokolija

Za preliv

  • 2 kašike krem sira ili grčkog jogurta
  • 2 jaja
  • pola šolje mleka (može biti biljnog porekla)
  • sitni ili rendani sir po ukusu

Priprema:

Skuvajte krompir. Kada je gotov, izgnječite ga u podmazan kalup za tart. Površinu možete poravnati teglom, čašom ili kašikom. Začinite maslinovim uljem, solju i biberom (po želji).

Pecite u rerni ili fritezi na vruć vazduh na 200 stepeni, od 20 do 25 minuta (dok ne porumeni).

Pomešajte jaja sa krem sirom ili jogurtom, solju i mlekom.

Napunite pitu brokolijem i prelijte smesom od jaja koju ste napravili. Pospite sirom i pecite u rerni ili fritezi na vruć vazduh na 200 stepeni, oko 5 do 10 minuta (dok ne porumeni).

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku:

Tagovi:

Povezane vesti