Leto se bliži, a ako planirate odmor to znači da morate na vreme isplanirati svoje putovanje. Postoji toliko različitih turističkih destinacija koje nude različite pogodnosti, ali ljudu se većinom odluče za one koje odgovaraju njihovim novčanim mogućnostima.

Predstavljamo vam nekoliko saveta koji će vam pomoći da uštedite novac kada putujete. Otkrijte ih u nastavku teksta.

Letite u velike gradove

Veliki aerodromi uvek imaju popuste koje možete iskoristiti. Ako želite da idete u Nicu, biće vam mnogo jeftinije da letite do Milana i da iskoristite popuste koji njihov aerodrom daje, pa da onda vozom skoknete do Nice.

Koristite "Low cost" avio kompanije

Ove kompanije vam možda neće pružiti udobnost i uslugu na kakvu ste navikli u popularnim avio kompanijama, ali će vam karta biti daleko jeftinija.

Najjeftiniji letovi su rano ujutru i kasno uveče

Veliki broj aerodroma koristi ovu metodu. Dakle, ako želite da prođete jeftinije, odlučite se za rano jutro ili kasnu noć.

Kupite muzejsku kartu

U svim većim svetskim gradovima postoji mogućnost kupovine muzejske karte. Sa ovom kartom možete ući u skoro svaki muzej u tom gradu, pa će vam takva jedinstvena karta ispasti mnogo jeftinije.

Koristite mape i aplikacije za koje ne treba internet

Interent ponekad može biti veliki portošač, pogotovo kada ste u zemljama sa romingom. Zato se potrudite da vaš pametni uređaj opremite aplikacijama koje mogu da vam pomognu i bez interneta. Na ovaj način vam neće trebati ni vodič.

Probajte lokalnu kuhinju i izbegavajte skupe restorane

Baš kao i kod nas, i u svetskim gradovima možete pronađi mesta sa odličnom hranom po razumnim cenama. Samo morate malo potražiti.

Koristite gradski prevoz

Ako želite da sačuvate novac, onda izbegavajte taksi i turistička vozila. Oni su preskupi i sigurni smo da će vam brzo potrošiti budžet. Raspitajte se koje prevozne linije vam odgovaraju i korsitite gradski prevoz.

Putujte sa prijateljima

Putovanje sa većom grupom ljudi obično ispadne jeftinije, pa se potrudite da nađete dobru ekipu sa kojm ćete obilaziti svet.

Srećan put!

Povezane vesti