Sudije biraju dvoje takmičara koji su se najbolje pokazali do sada, ali to ništa ne znači. Umesto sigurnog mesta na balkonu, dobijaju veliku ulogu, postaju vođe timova, koje neće sami birati. Sudije za vođe biraju Mihajla i Teodoru. Ostali takmičari će ovoga puta morati sami da izaberu svoje timove sa kojim će osvojiti sigurnost na balkonu ili pak, obući crne kecelje. Odgovornost je velika, jer se još uvek međusobno dobro ne poznaju i ne mogu da pretpostave koji će tim izabrati ostali učesnici.

Mihajlov tim je prvi popunio svoja mesta, neki su izabrali ovaj tim zbog Mihajlove duhovitosti, a neki zbog njegovog kulinarskog iskustva koje rado deli sa drugima. Sastav Mihajlovog tima: Federiko, Vesna, Stefan, Nina, Marko, Nikola, Novak, Dejan, Milica.

Teodorin tim, ima takmičara manje, a sastav je sledeći: Anđela, Nemanja, Tamara, Aleksandar, Jovana, Riznić, Ognjen i Radoslava.

Današnji kvalitet kuvanja će pored sudija Filipa i Nenada ocenjivati i gostujući sudija, a otežavajuća okolnost je ta što je reč o šefu kuhinje sa prvom Mišelinovom zvedicom u Srbiji. Nekolicinu takmičara je to oduševilo, druge uplašilo, ali svi su sa osmehom pozdravili šefa kuhinje restorana vinarije "Šapat" Nikolu Stojaković.

Nikola je izneo svoja očekivanja, kao i zadatak, potrebno je da takmičari spreme restoranski meni, dakle predjelo, glavno jelo i desert.

Predjelo treba da bude gotovo za 60 minuta, glavno jelo za 75, a desert za 90 minuta. Takmičari imaju pet minuta da u okviru svojih timova odluče šta će spremati.

Još jedno iznenađenje za takmičare je to što spremaju po 11 porcija svakog jela. Učesnici su zatečeni, ali nakon ulaska gostiju u studio (restoran) shvataju da je današnji izazov sve, samo ne lak. Osim sudija, njihova jela će ocenjivati i današnji gosti.

Gosti i sudije nakon degustacije glasali su i odlučili koji će tim otići na balkon. jedan tim je od sudija dobio pohvalu za ideju i organizovanost, a desert drugog tima bio je zvezda večeri. Brojanjem glasova iz kutije dobićemo odluku o pobedniku.

Borba će biti uzbudljiva i neizvesna do samog kraja, a šef kuhinje restorana sa Mišelinovom zvezdicom Nikola Stojaković poručiće takmičarima da moraju mnogo da se trude, vođama da više i bolje organizuju posao, a manje kuvaju, jer je velika odgovornost biti vođa. Ipak, Nikola to najbolje zna, jer on u svom "meniju" ima Mišelinovu zvezdu.

Povezane vesti