Sudije biraju dvoje takmičara koji su se najbolje pokazali do sada, ali to ništa ne znači. Umesto sigurnog mesta na balkonu, dobijaju veliku ulogu, postaju vođe timova, koje neće sami birati. Sudije za vođe biraju Mihajla i Teodoru. Ostali takmičari će ovoga puta morati sami da izaberu svoje timove sa kojim će osvojiti sigurnost na balkonu ili pak, obući crne kecelje. Odgovornost je velika, jer se još uvek međusobno dobro ne poznaju i ne mogu da pretpostave koji će tim izabrati ostali učesnici.Mihajlov tim je prvi popunio svoja mesta, neki su izabrali ovaj tim zbog Mihajlove duhovitosti, a neki zbog njegovog kulinarskog iskustva koje rado deli sa drugima. Sastav Mihajlovog tima: Federiko, Vesna, Stefan, Nina, Marko, Nikola, Novak, Dejan, Milica.Teodorin tim, ima takmičara manje, a sastav je sledeći: Anđela, Nemanja, Tamara, Aleksandar, Jovana, Riznić, Ognjen i Radoslava.Današnji kvalitet kuvanja će pored sudija Filipa i Nenada ocenjivati i gostujući sudija, a otežavajuća okolnost je ta što je reč o šefu kuhinje sa prvom Mišelinovom zvedicom u Srbiji. Nekolicinu takmičara je to oduševilo, druge uplašilo, ali svi su sa osmehom pozdravili šefa kuhinje restorana vinarije "Šapat" Nikolu Stojaković.Nikola je izneo svoja očekivanja, kao i zadatak, potrebno je da takmičari spreme restoranski meni, dakle predjelo, glavno jelo i desert.Predjelo treba da bude gotovo za 60 minuta, glavno jelo za 75, a desert za 90 minuta. Takmičari imaju pet minuta da u okviru svojih timova odluče šta će spremati.Još jedno iznenađenje za takmičare je to što spremaju po 11 porcija svakog jela. Učesnici su zatečeni, ali nakon ulaska gostiju u studio (restoran) shvataju da je današnji izazov sve, samo ne lak. Osim sudija, njihova jela će ocenjivati i današnji gosti.Gosti i sudije nakon degustacije glasali su i odlučili koji će tim otići na balkon. jedan tim je od sudija dobio pohvalu za ideju i organizovanost, a desert drugog tima bio je zvezda večeri. Brojanjem glasova iz kutije dobićemo odluku o pobedniku.Borba će biti uzbudljiva i neizvesna do samog kraja, a šef kuhinje restorana sa Mišelinovom zvezdicom Nikola Stojaković poručiće takmičarima da moraju mnogo da se trude, vođama da više i bolje organizuju posao, a manje kuvaju, jer je velika odgovornost biti vođa. Ipak, Nikola to najbolje zna, jer on u svom "meniju" ima Mišelinovu zvezdu.
MasterChef Srbija - Četvrtak, 17. april - Pred takmičarima je prvi timski izazov, ali i šef kuhinje restorana sa Mišelinovom zvezdicom!
Početak druge nedelje treće sezone u kuhinji "MasterChefa Srbija" na Prvoj televiziji u 20.50 rezervisan je za timski izazov!
Foto: Eva Dukić
15.4.2025.|12:37
Izvor: prva.rs
Podeli:
Najčitanije
6 ASTRO PAROVA kojima je TEŠKO kad su ZAJEDNO, a JOŠ TEŽE kada su RAZDVOJENI!
Ljubav je ponekad zaista teška...
15.12.2025. 20:00
DNEVNI HOROSKOP ZA SUBOTU, 20. DECEMBAR: Vodolije imaju PODRŠKU i prijatelja i kolega, Device okrenute ka LJUBAVI, Blizancima PRILIKA ZA NOVAC
Da li vas očekuje ljubavni procvat ili možda poslovni poduhvati, proverite u današnjem horoskopu.
20.12.2025. 6:30
DNEVNI HOROSKOP ZA SREDU 17. DECEMBAR: Vagama odličan dan za komunikaciju i DOGOVORE, Ovnovi preosetljivi, Lavovima potrebno popodne sa voljenom osobom
Sredina sedmice će biti veoma zanimljiva, naročito na ljubavnom polju, za većinu horoskopskih znaka.
17.12.2025. 6:30
NEDELJNI HOROSKOP OD 22. DO 28. DECEMBRA: Pred Ovnovima je DINAMIČNA radna nedelja; Bikovi ulaze u povoljan PERIOD ZA LJUBAV, a Device su osetljivog zdravlja
Zavirite u nedeljni horoskop od 22. do 28. decembra i pogledajte šta zvezde predviđaju vašem horoskopskom znaku.
21.12.2025. 9:03
VELIKI HOROSKOP ZA 2026. GODINU! Ovnovima je period za donošenje VAŽNIH ODLUKA, Blizanci će se ZALJUBITI, Škorpije dobijaju značajne POSLOVNE PROJEKTE....
Otkrijte šta svaki horoskopski znak očekuje 2026. godine.
20.12.2025. 8:27