Preselili su se u Aleksandrovac i nastavili porodičnu tradiciju u proizvodnji vina i rakije. Retka je slika u srpskim selima zateći pod istim krovom tri generacije koje su usmerene ka porodičnoj proizvodnji. A još ređe, povratak mladih visokoobrazovanih bračnih parova koji nakon odbrane doktorata svoj život nastavljaju na selu.

Danijel Milinčić je doktorirao na poljoprivrednom fakultetu sa ocenom 10. Isti prosek je imao i na master studijama. Njegova žena Milica je takođe završila master na istom fakultetu koji je inače odigrao važnu ulogu u njihovom životu.

- Danijel i ja smo iz Aleksandrovca. Zanimljivo je da smo se upoznali tek u Beogradu. Ja sam znala samo iz priče o njemu, jer je Danijel igrom slučaja bio đača generacije kod nas u srednjoj školi. Naš prvi susret je bila moja druga godina fakulteta, a njegova prva godina doktorskih studija. Prvi put smo se videli na fakultetu u holu škole. Zanimljivo je da smo tad prošli jedno pored drugog i da se nismo uopšte ni javili - rekla je Milica.

Nakon što je počelo njihovo ozbiljnije zabavljanje, oboje su se usaglasili da svoj život žele da nastave tamo gde su njihovi preci stali. Danijel ne želi da napusti nauku, zbog čega je često na putu, ali za sada uspešno balansira.

- Ja sam jako vezan za Beograd, bavim se naučno-istraživačkim radom, ali s druge strane ja sam potpuno posvećen mojoj proizvodnji. Dokle će to tako trajati i dokle ću imati snage i energije da sve to izdržim, to ćemo videti. Ja i dalje učim od mog oca i dalje se ja i on dopunjujemo. Težak je put bio i moj kroz školovanje i njihov da i mene iškoluju i da sve to drže - rekao je Danijel.

Godišnje ova porodična vinarija proizvede blizu 20.000 litara vrhunskog vina, a trenutno na zalihama imaju oko 100.000 litara rakije, šljivovice, dunjevače i konjaka.