Silvana Veselinović je pre 12.5 godina odlučila da sa svojim prijateljima ode do Tiršove i da podeli paketiće deci koja se tamo nalaze, a koja nemaju roditeljsko staranje. Ušla je u prostoriju gde su se nalazili mališani stari između dve i tri godine i počela je da im deli paketiće. U tom trenutku je ugledala jednu devojčicu koja sedi u samom uglu sobe, okrenuta leđima drugoj deci i gleda u zid. Nju je to zaintrigiralo, prišla je devojčici, upoznala se sa njom, dala naravno i njoj paketić, ali i ostala narednih 5-6 sati, da se sa njom igra. 

Kada je došla u dom Veselinović, Una je imala 3.5 godine, nije znala da hoda, govori, jede i imala je koeficijent inteligencije 5. Danas pohađa 6. razred škole za decu oštećenog sluha i govora, a zahvaljujući navigaciji, sama se vraća kući sa nastave. 

Majka Silvana kaže da je Una božji dar porodice Veselinović.

- Naučila je sama da ide u prodavnicu i da se vrati. Zna sve oko svoje higijene, da pere zube, da se obuče, da spakuje knjige i sveske u ranac. Zatim zna da postavi sto, da pomeri sa stola, može da ostane sama kod kuće. Ima odgovornost u parku, da čuva moje unučiće, oni je vole, razumeju i ona njih - ističe Silvana. 

Una uživa u odlasku kod frizera, a i sama voli mami da sređuje kosu, pa se Silvana nada da će uspeti da završi frizersku školu i radi u struci, koliko je to moguće. 

Celu njihovu priču pogledajte u snimku:

Povezane vesti