Ukoliko ste se nekada pitali kako pojedini glumci iznesu te jake emocije i vrište kada je potrbno da iskažu strah, bes ili tome slično, moramo da vas razočaramo otkrićem da to vrištanje često ne dolazi direktno od njih. Zapravo, verovali ili ne, postoje ljudi kojima je posao samo da vrište u filmovima.

- Postoji različito vrištanje, za različite scenarije, žal i tuga, strah koji ledi krv u žilama i brzi, šokirani strah. Ja sam Ešli Peldon, umetnica za vrištanje, ja vrištim umesto glumaca u različitim filmovina ili šou programima. Prirodno mogu da budem veoma glasna i imam opseg različitih vrištanja i taj hrapav, brusni zvuk. Ja utemeljujem emocije u scene. Ne vežbam vrištanje, zaista to ne radim. To je nekako lep napor, ali se zaista osećate nekako isceđeno posle - kaže Ešli i otkriva da vrišti i po osam sati. 

- Trudim se da zaštitim svoj glas, ali pevam u kolima. Kao dete glumica, imala sam nekoliko uloga, koji su mi pomogli da otkrijem ovaj dar za vrištanje. Prvi je bio film "Dete besa", volela sam to. Razvijanje ove niše, kao umetnika za vrištanje je bilo veoma zabavno - navodi Ešli. 

Kako ona to radi, pogledajte u snimku:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 60 Second Docs (@60secdocs)

Povezane vesti