Ovaj destruktivni oblik komunikacije često se maskira kao nevina priča ili bezazlena razmena mišljenja, ali njegove posledice mogu biti duboko štetne. Ogovaranje može stvoriti nepoverenje, razdor i osećaj nesigurnosti među ljudima, istovremeno narušavajući integritet i moral pojedinca.

Kada se iza naših leđa priča, gubi se prilika za otvorenim i iskrenim komunikacijama. Umesto da se suočimo sa problemima direktno, biramo put tajnih razgovora koji često ne donose rešenja, već samo šire krug nezadovoljstva i konflikta.

Iako horoskopski znaci ne određuju potpuno naše ponašanje, astrolozi često ističu da pripadnici nekih znakova imaju tendenciju da budu skloniji ogovaranju zbog različitih osobina koje ih karakterišu.

BLIZANCI

Pod vladavinom Merkura, planete komunikacije, oni nikada ne prestaju da komuniciraju na bilo koji način, uključujući i tračeve, a posebno uživaju da prenose ono što nauče o svakome ko im je dostupan. Dakle, ako nešto kažete Blizancima, oni se neće suzdržati i odmah će prozvati svog dečka, partnera, mamu, čak i u grupnom ćaskanju. Dakle, u slučaju da želite neku informaciju u tren oka, ne ustručavajte se da je podelite sa Blizancima.

RAK

Većina Rakova ima mali krug prijatelja koji ih štite po svaku cenu. Ako pripadate tom krugu, to je u redu. U suprotnom, nećete biti pošteđeni ogovaranja. Rak stalno traži informacije, ko koga vara, ko je dobio otkaz, ko traži novi posao. Kada ih jednom obezbedi, samo je pitanje vremena kada će početi da ih vadi. Čak i informacije koje nisu u njegovom interesu da širi, teško drži jezik za zubima.

DEVICA

Za razliku od drugih horoskopskih tračara, Devica je možda opasnija jer umesto da deli male detalje sa onima oko sebe, radije otkriva njihove najmračnije i lične tajne i drame. Naravno, neće oklevati da bude kritična, bilo da govori o promeni karijere ili raskidu. Devica očajnički želi sa nekim da podeli svoja osećanja i kritičke misli.

Povezane vesti