Ljubica Komlenić otkrila zbog čega je PRIHVATILA da bude sudija u "MasterChef Srbija": Imala je DOBAR RAZLOG!
Šef Ljubica Komlenić, koju gledamo u ulozi sudije u kulinarskom takmičenju "MasterChef Srbija", gostujući u emisiji "Pratična žena", dala je mnogo korisnih kulinarskih saveta.
Foto: youtube printscreen/ Prakticna zena
25.11.2025.|12:57
Izvor: Prva TV/S.M.
Podeli:
Ljubica Komlenić je međunarodni sudija WACS (Svetska asocijacija kulinarskih društava) sa najvišim priznanjem, nivoom "A" za toplu kuhinju, vegansku kuhinju, umetničku kuhinju i poslastičarstvo.
- Internacionalni sudija ne zna samo za toplu kuhinju, nego i za umetničku, a to znači za hladna predjela, za poslastičarstvo i za vegan. Nisam vegan, volim jako puno da jedem ribu i meso. Specijalizovana sam za vegansku kuhinju, moramo da budemo specijalizovani u svemu. Volim meso kada je urađeno na niskoj temperaturi, kada zadržimo vitamine i kada nije puno antibiotika i hormona, tražim sve da je hranjeno kako treba - kaže sudija Ljubica, a potom je objasnila šta to znači.
Šef Ljubica Komlenić, sudija najgledanijeg kulinarskog takmičenja "MasterChef Srbija", gostujući u emisiji "Praktična žena" govorila je o svojoj porodici.
24.11.2025. 16:13
- Kada obrađujemo meso, svako meso i svaki protein se ponaša na svoj način. To nismo mi izmislili, već naše bake. Ne znam da li se sećate smederevca, imam ga u Baču, ne dam ga nikome. Na kraj smederevca stavimo šerpu i onda se krčka polako. E to je to. Nismo izmislili ništa, samo smo izmislili tehnologiju koja se sada koristi za te stvari. Ne jedem svinjetinu zato što mi je teška, ne mogu da je svarim, ali nekad kada su rebarca urađena na 72 stepeni, na 48 sati, zapečena u rerni, to baš volim - priznaje Ljubica Komlenić.
O ulozi sudije u "MasterChef Srbija"
Ljubica je otkrila zbog čega je prihvatila da bude sudija u najgledanijem kulinarskom takmičenju.
- Divno se snalazim zato što je divna cela ekipa koja je oko mene, počevši od kamermana, od produkcije do režije. Predivni su ljudi i pozitivna energija. Zbog toga sam prihvatila da budem sudija u "MasterChef Srbija" - rekla je Ljubica Komlenić u emisiji "Praktična žena", a koje kulinarske savete je još otkrila, pogledajte u videu u nastavku teksta.
Koja im je omiljena internacionalna kuhinja, a koji začin najčešće koriste? Na ova i mnoga druga pitanja odgovarale su sudije „MasterChefa“ - Ljubica, Filip i Nenad.
Jelena je ostala šokirana činjenicom koliko su joj deca porasla od kada ih je poslednji put videla, a naročito je bila iznenađena promenom glasa srednjeg sina...
Decembar donosi obilje i uspeh za tri horoskopska znaka koja, prema rečima astrološkinje Elizabet Brobek, ulaze u svoje pobedničko razdoblje koje će trajati sve do kraja 2025. godine.
Po treći put u "Zvezdama Granda" predstavio se osamnaestogodišnji Damjan Vračar iz Banja Luke, koji je u svojim prethodnim pojavljivanjima ispadao već na sredini takmičenja.
Device danas mogu da na lakši način reše poslovne situacije u svoju korist, Lavovi prave listu prioriteta – a šta je sa ostalim horoskopskim znacima ovog utorka?
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
Jelena je ostala šokirana činjenicom koliko su joj deca porasla od kada ih je poslednji put videla, a naročito je bila iznenađena promenom glasa srednjeg sina...
Njih trojica otkrivaju sve - bez cenzure, bez filtera, samo iskreno, duhovito i sirovo! Svakodnevne probleme pretvaraju u komediju, a smeh je zagaranovan. Gosti: Neša Bridžis, Migel Jaramilo i Srđan Slijepćević.