Ljubica Komlenić je međunarodni sudija WACS (Svetska asocijacija kulinarskih društava) sa najvišim priznanjem, nivoom "A" za toplu kuhinju, vegansku kuhinju, umetničku kuhinju i poslastičarstvo

- Internacionalni sudija ne zna samo za toplu kuhinju, nego i za umetničku, a to znači za hladna predjela, za poslastičarstvo i za vegan. Nisam vegan, volim jako puno da jedem ribu i meso. Specijalizovana sam za vegansku kuhinju, moramo da budemo specijalizovani u svemu. Volim meso kada je urađeno na niskoj temperaturi, kada zadržimo vitamine i kada nije puno antibiotika i hormona, tražim sve da je hranjeno kako treba - kaže sudija Ljubica, a potom je objasnila šta to znači.

- Kada obrađujemo meso, svako meso i svaki protein se ponaša na svoj način. To nismo mi izmislili, već naše bake. Ne znam da li se sećate smederevca, imam ga u Baču, ne dam ga nikome. Na kraj smederevca stavimo šerpu i onda se krčka polako. E to je to. Nismo izmislili ništa, samo smo izmislili tehnologiju koja se sada koristi za te stvari. Ne jedem svinjetinu zato što mi je teška, ne mogu da je svarim, ali nekad kada su rebarca urađena na 72 stepeni, na 48 sati, zapečena u rerni, to baš volim - priznaje Ljubica Komlenić.

O ulozi sudije u "MasterChef Srbija"

Ljubica je otkrila zbog čega je prihvatila da bude sudija u najgledanijem kulinarskom takmičenju.

- Divno se snalazim zato što je divna cela ekipa koja je oko mene, počevši od kamermana, od produkcije do režije. Predivni su ljudi i pozitivna energija. Zbog toga sam prihvatila da budem sudija u "MasterChef Srbija" - rekla je Ljubica Komlenić u emisiji "Praktična žena", a koje kulinarske savete je još otkrila, pogledajte u videu u nastavku teksta.

Povezane vesti