Fascinantan životni put Ljubice Komlenić – od pranja sudova do KULINARSKOG VRHA: Toliko me je driblala da sam svaku noć plakala; Zaklela sam se pred Bogom...
Nova sutkinja 4. sezone "MasterChef Srbija" čiju ćemo prvu epizodu emitovati večeras od 21 sat na Prvoj, prisetila se svojih početaka i prvih koraka u kulinarstvu, a njena priča zaista OSTAVLJA BEZ DAHA!
Foto: Prva TV Printcreen
11.9.2025.|12:36
Izvor: Prva TV/M.K.
Podeli:
Popularni kulinarski šou „MasterChef Srbija“ ulazi u četvrtu sezonu. Osim novih pravila i novih takmičara, imamo i novog sudiju – Ljubicu Komlenić.
Ljubica živi u Italiji ali je uspela da uskladi poslovne obaveze i postane deo tima. Rođena je u Baču u Vojvodini, a nas je zanimalo kako kako se nastanila u Italiji.
- Jedan dan mi je došlo u glavu da treba negde da krenem. Prvo sam otišla u Holandiju jer sam tamo imala sestru i zeta, izdržala sam možda nekih nedelju dana jer to nije bio mentalitet za mene. Vratila sam se nazad u Srbiju i rekla koje je najbliže mesto gde bih ja mogla da budem? Italija... Uzela sam jedan kofer, i to ne onaj na točkiće već onaj koji se nosi u ruci, onako težak... Inače sam bila jako mršava... Taj kofer u ruci, 200 pozamljenih maraka i direkt za Italiju. Tamo kreće moj put ka kulinarstvu – priseća se Ljubica.
Put nije bio lak, ali sada kada se osvrne iza sebe, Ljubica je zadovoljna postignutim.
- Na početku mi sigurno nije bila ideja da budem deo kulinarstva, jer nisam znala da ispečem ni jedno jaje, iskreno rečeno, priznaje nova sutkinja „MasterChef Srbija“ i dodaje da je u početku čuvala dvoje dece, kako bi savladala jezik, a da je onda ušla ukuhinju i prala suđe.
- Najbitinije je da cenimo ko pere suđe, zato što jedan šef bez ljudi koji peru suđe nije ništa. Ako nemamo čist tanjir, ne možemo da napravimo tanjir.
Ljubica se onda prisetila svojih početaka u restoranu-piceriji na obali mora, gde ju je jedna kuvarica konstantno driblala.
– Toliko me je driblala da sam ja svaku noć plakala, ali ne pred njom, nego kad završim posao i idem kući, otkrila nam je Ljubica i dodala da je potom otišla do jedne crkvice:
- Tamo sam se zaklela pred Bogom da mi više nikada niko neće biti šef i tako je i bilo!
A kako se Ljubica popela do samog kulinarskog vrha, pogledajte u nastavku video-priče:
Koja im je omiljena internacionalna kuhinja, a koji začin najčešće koriste? Na ova i mnoga druga pitanja odgovarale su sudije „MasterChefa“ - Ljubica, Filip i Nenad.
Jelena je ostala šokirana činjenicom koliko su joj deca porasla od kada ih je poslednji put videla, a naročito je bila iznenađena promenom glasa srednjeg sina...
Decembar donosi obilje i uspeh za tri horoskopska znaka koja, prema rečima astrološkinje Elizabet Brobek, ulaze u svoje pobedničko razdoblje koje će trajati sve do kraja 2025. godine.
Po treći put u "Zvezdama Granda" predstavio se osamnaestogodišnji Damjan Vračar iz Banja Luke, koji je u svojim prethodnim pojavljivanjima ispadao već na sredini takmičenja.
Device danas mogu da na lakši način reše poslovne situacije u svoju korist, Lavovi prave listu prioriteta – a šta je sa ostalim horoskopskim znacima ovog utorka?
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
Jelena je ostala šokirana činjenicom koliko su joj deca porasla od kada ih je poslednji put videla, a naročito je bila iznenađena promenom glasa srednjeg sina...
Njih trojica otkrivaju sve - bez cenzure, bez filtera, samo iskreno, duhovito i sirovo! Svakodnevne probleme pretvaraju u komediju, a smeh je zagaranovan. Gosti: Neša Bridžis, Migel Jaramilo i Srđan Slijepćević.