Fascinantan životni put Ljubice Komlenić – od pranja sudova do KULINARSKOG VRHA: Toliko me je driblala da sam svaku noć plakala; Zaklela sam se pred Bogom...
Nova sutkinja 4. sezone "MasterChef Srbija" čiju ćemo prvu epizodu emitovati večeras od 21 sat na Prvoj, prisetila se svojih početaka i prvih koraka u kulinarstvu, a njena priča zaista OSTAVLJA BEZ DAHA!
Foto: Prva TV Printcreen
11.9.2025.|12:36
Izvor: Prva TV/M.K.
Podeli:
Popularni kulinarski šou „MasterChef Srbija“ ulazi u četvrtu sezonu. Osim novih pravila i novih takmičara, imamo i novog sudiju – Ljubicu Komlenić.
Ljubica živi u Italiji ali je uspela da uskladi poslovne obaveze i postane deo tima. Rođena je u Baču u Vojvodini, a nas je zanimalo kako kako se nastanila u Italiji.
- Jedan dan mi je došlo u glavu da treba negde da krenem. Prvo sam otišla u Holandiju jer sam tamo imala sestru i zeta, izdržala sam možda nekih nedelju dana jer to nije bio mentalitet za mene. Vratila sam se nazad u Srbiju i rekla koje je najbliže mesto gde bih ja mogla da budem? Italija... Uzela sam jedan kofer, i to ne onaj na točkiće već onaj koji se nosi u ruci, onako težak... Inače sam bila jako mršava... Taj kofer u ruci, 200 pozamljenih maraka i direkt za Italiju. Tamo kreće moj put ka kulinarstvu – priseća se Ljubica.
Put nije bio lak, ali sada kada se osvrne iza sebe, Ljubica je zadovoljna postignutim.
- Na početku mi sigurno nije bila ideja da budem deo kulinarstva, jer nisam znala da ispečem ni jedno jaje, iskreno rečeno, priznaje nova sutkinja „MasterChef Srbija“ i dodaje da je u početku čuvala dvoje dece, kako bi savladala jezik, a da je onda ušla ukuhinju i prala suđe.
- Najbitinije je da cenimo ko pere suđe, zato što jedan šef bez ljudi koji peru suđe nije ništa. Ako nemamo čist tanjir, ne možemo da napravimo tanjir.
Ljubica se onda prisetila svojih početaka u restoranu-piceriji na obali mora, gde ju je jedna kuvarica konstantno driblala.
– Toliko me je driblala da sam ja svaku noć plakala, ali ne pred njom, nego kad završim posao i idem kući, otkrila nam je Ljubica i dodala da je potom otišla do jedne crkvice:
- Tamo sam se zaklela pred Bogom da mi više nikada niko neće biti šef i tako je i bilo!
A kako se Ljubica popela do samog kulinarskog vrha, pogledajte u nastavku video-priče:
Koja im je omiljena internacionalna kuhinja, a koji začin najčešće koriste? Na ova i mnoga druga pitanja odgovarale su sudije „MasterChefa“ - Ljubica, Filip i Nenad.
Vicešampionka 4. sezone MasterChefa, Sanja Berić, otkriva u kakvim odnosima je bila sa Aleksandrom, koja je njena supermoć u kuhinji, ali i koji će trenutak pamtiti.
"Ajde, mala moja da ti kupim jedan poklon, da imaš od mene uspomenu..." Aleksandra Prijović pred okupljenim novinarima poželela da ispriča kakav je Šaban bio kao čovek...
Pred Škorpijama odličan dan za pokretanje planova, Strelčevima bi bilo pametno da se prilagode... Šta očekuje druge horoskopske znake ovog petka, 19. decembra 2025. godine?
Pred Škorpijama odličan dan za pokretanje planova, Strelčevima bi bilo pametno da se prilagode... Šta očekuje druge horoskopske znake ovog petka, 19. decembra 2025. godine?
Nakon zdravstvenog problema koji je imala obećala je sebi i sinu da će živeti od 92 do 96 godina. Šta je promenila u načinu života i da li se vraća na muzičku scenu? Gost: pevačica Olja Karleuša.
Cena ribe je već tradicionalno skočila pred Nikoljdan, a u ribarnicama se zbog velike potražnje čeka u redovima. Kakva je ponuda na Zemunskoj pijaci i koja se riba najviše kupuje?
Svako od nas ima neki hobi ili sekundarni posao. Dušan Mišić iz Beograda spojio je nespojivo - jednu od najstarijih vrsta umetnosti i spasavanje ljudi u najtežim vremenskim uslovima.
Kakva je situacija sa Srbijom da li i Srbi ulažu u ovaj plemeniti metal, o tome razgovaramo sa Georgijem Hristovim finansijkim stručnjakom za ulaganje u investiciono zlato.
Zbog neovlašćenih arheoloških iskopavanja u okolini Inđije policija je uhapsila jednu osobu i u stanu pronašla veću količinu vredniih predmeta kao i nekoliko metal detektora.