Na razmeđu vekova i generacija, sve je promenila digitalna tehnologija, ali brzina kojom se danas razvija postala je toliko nepredvidiva da će uskoro, čini se, biti svejedno jeste li tinejdžer ili penzioner, kad vas učenje o novom, pametnijem telefonu ili televizoru već sutra ponovo očekuje. Da li je u toj u trci sa tehnološkim dostignućima pobednik, u stvari, svako spreman na brzo prilagođavanje. Šta u digitalnom dobu uopšte znače stara znanja i godine, istraživali smo u Nišu, nekada prestonici elektronike. Rezultati vas očekuju u priči koju je za današnji "EXploziv" pripremila reporterka Marijana Stevanović.

U drugoj priči otkrićemo zašto je u selima iznad Babušnice svaki drugi vikend ravan prazniku? Kome se žitelji ovih sela toliko raduju? "Da dođu kola beogradska ovde" - tako je jedan gorštak planiniskog sela u okolini Babušnice reagovao kada je video ekipu "EXploziva". Bio je u čudu da su u tim beogradskim kolima makadamskim putem došli i doktor i mediciniska sestra, jer neki od njegovih komšija nisu išli kod lekara 40 godina. U 52 sela opštine Babušnica nema ni ambulante, ni prodavnice, niti autobusi dolaze do njih, tako da je dolazak lekara u selo poput praznika.

Mladi doktor Nikola Novkov, zaposlen u DZ Babušnica, odlučio je da vikendom volonterski pregleda starije po selima. Prilog o ovom nesebičnom čoveku pripremila je Tijana Nikolić koja i današnja voditeljka "EXploziva" na Prvoj.

Povezane vesti

Igra sudbine - Sreda, 10. jul - "Trudna sam"
Najava

Igra sudbine - Sreda, 10. jul - "Trudna sam"

Ko Jovanu zna, zna da ona uživa u povređivanju drugih. Luka je to tek sad shvatio, kada je pokucala na njegova vrata u Milanu. Pokušava da joj objasni da je među njima gotovo, ali ona ne misli tako.

9.7.2024. 23:00