Sastojci:
  • Svinjski file
  • Kajmak
  • Pršuta
  • Jaja
  • Bršsno
  • Prezle
  • Pečurke
  • Kupine
  • Luk
  • Puter
  • So
  • Biber
  • Šećer
Postupak:

Svinjski file otvoriti, izlupati pa premazati kajmakom i poslagati pršutu i urolati. Uvaljati u brašno, jaja, prezle pa ostaviti u frižider da odstoji 15 min. File pržiti u dubokom ulju dok ne dobije zlatnu boju sa svih strana. Prodinstati malo luka i pečurke.

Kupine oprati i kuvati sa malo šećera. Kada se raskuvaju, ispasirati.

Servirati po želji.

Povezane vesti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom
Recepti

Jelenine MEKIKE sa pastrmkom

Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.

4.12.2025. 22:31