Na žalost, nakon 7 godina braka, kada je najmlađe dete, Stefan, imao samo tri meseca, žena ih je napustila i otišla, a Bane od tada, uz pomoć oca, sam vodi računa o deci i domaćinstvu. 

Porodica Gordić povremeno ima pomoć Crvenog krsta, ali Bane uglavnom porodicu izdržava od poljoprivrede.

- Imamo maline, jabuke, šljive, pomalo i stočarstvo - kaže Bane. 

Foto: Prva TV Printscreen

Deca pohađaju školu, a kako direktor ustanove ističe, veoma su vredni i nijednom nisu izostali. Ipak, kao i sva deca, imaju razne želje za budućnost. 

Lazar upisao je saobraćajnu školu u Užicu, a nakon srednje, želja mu je da ide u policiju u Kamenicu, a kasnije i da polaže za inspektora, dok se Snežana nada da će svoju ljubav prema putovanjima, moći da isprati radeći kao frizerka. 

Foto: Prva TV Printscreen

Porodica je imala priliku da provede jedan lep dan u Arilju, uživajući u obilasku, ručku, ali i mnogobrojnim poklonima koje su dobili. 

Ekipa "Radne akcije sa Tamarom" obezbedila im je nov krov, oluke, fasadu, stolariju, septičku jamu, a oduševljenje na licima članova porodice Gordić nije moglo da se sakrije. 

Novo kupatilo, dečje sobe, dnevna soba sa trpezarijom, novi kućni aparati, posuđe i razne druge stvari, bez sumnje će im olakšati dalji život. 

Kako je tekao sam proces promene i krajnje rezultate, pogledajte u nastavku: