Da li ste znali da RIBU i to sa marinadom MOŽETE DA ZAMRZNETE, ali samo pod jednim uslovom! Nutricionistkinja otkriva sve tajne...
Šestog januara riba, sedmog januara meso, a osmog sve ono što je ostalo od šestog i sedmog! Šta da radimo posle praznika i kako da vratimo organizam u balans, pitali smo nutricionistkinju Milku Raičević.
Ilustracija Foto: Jacek Chabraszewski/Shutterstock
10.1.2025.|9:21
Izvor: Prva TV/A.B.
Podeli:
„To ne znači da odmah treba sve da probate. Kada postite i ako imate svog duhovnika, mnogo lakše vam je da to podnesete. Mrsna hrana jeste izazov, i naredna tri-četiri dana ćemo da jedemo tu hranu što zaista može biti veliki problem. Zato budimo obazrivi. Ako ste od onih koji su stavili na trpezu sve što treba, i niste na vreme odložiti to u frižider, uvek savetujem da podelite“, savetuje Milka i dodaje da namirnice na trpezi treba da stoji samo dva sata.
Hrana koja je termički obrađena može da se zamrzne ukoliko procenite da ste je pripremili u većim količinama i da vam neće biti sve potrebno za trpezu.
"Ribu možete da zamrznete samo ako ste je vi spremili. U suprotnom ne znamo kada su pekli ribu onu koju smo kupovali na pijaci", savetuje nutricionistkinja i dodaje da ako smo kupili ribu sa marinadom, moramo da procenimo da li je taj peršun svež, jer samo takvu možete zamrznuti.
Zašto je limun bitan dodatak u situacijama kada zamrzavamo višak hrane posle praznika i zašto je važno u ovom periodu unositi što više kefira, objasnila je nutricionistkinja u nastavku:
U kojim zemljama važi naša zdravstvena kartica i pod kojim uslovima? Kakva je procedura, i da li je potreban još neki dokument? Gde se možemo lečiti o trošku RFZO u inostranstvu?
Ne znate koji kupaći kostim vam najbolje stoji? Otkrivamo koje modele da birate prema obliku tela – jabuka, kruška, peščani sat, pravougaonik ili obrnuti trougao. Pronađite savršen kupaći i zablistaj ovog leta.
U kojim zemljama važi naša zdravstvena kartica i pod kojim uslovima? Kakva je procedura, i da li je potreban još neki dokument? Gde se možemo lečiti o trošku RFZO u inostranstvu?
Ne znate koji kupaći kostim vam najbolje stoji? Otkrivamo koje modele da birate prema obliku tela – jabuka, kruška, peščani sat, pravougaonik ili obrnuti trougao. Pronađite savršen kupaći i zablistaj ovog leta.
Otkrijte kako da postignete moderan izgled zamućenih usana – francuski trik za prirodno definisane usne koje plene svojom ležernošću i elegancijom. Brzo, lako i savršeno za svaki dan.
Treća sezona "MasterChefa Srbija" bliži se kraju i uskoro dobijamo pet najboljih i onih koji su ozbiljni kandidati za laskavu titulu "MasterChefa Srbija", ali i nagradu od 50 hiljada evra.
Ovog utorka, 17. juna, Vodolije su rešene da isteraju nešto do kraja, dok će Škorpijama biti teško da procene da li je osoba sa kojom danas doleze u kontakt iskrena ili ne!