
Koje boje ČINE ŽENU STARIJOM POSLE 50. godine? Jednu posebno izbegavajte, otkriće vam svaku manu na licu!
Koje boje vas podmlađuju, a od koje delujete još starije? Pročitajte!
21.6.2025. 15:00
Da biste bili sigurni da pravilno koristite hijaluronsku kiselinu, morate imati na umu tri važna saveta.
Ilustracija; Foto: fizkes/Shutterstock
8.6.2025.|10:15
Izvor: Ženski magazin
Hijaluronska kiselina (HA) je jedan od najpoznatijih sastojaka za negu kože. Poznata po svojim hidratantnim svojstvima (može da zadrži do 1000 puta više od svoje težine u vodi), obogaćuje bezbroj proizvoda za lepotu. Postoje serumi, hidratantne kreme, maske, pa čak i proizvodi za kosu sa hijaluronskom kiselinom.
Ono što mnogi ne znaju, međutim, jeste da hijaluronska kiselina može biti neefikasna zbog nepravilne upotrebe. Da biste bili sigurni da je vaša koža hidrirana, morate znati tri specifične stvari. Ako ih ne znate, možda nenamerno dehidrirate kožu.
Savet broj 1: Hijaluronsku kiselinu treba nanositi na vlažnu kožu - ne na suvu.
Reč "vlažna" je ključna ovde. Hijaluronska kiselina izvlači vlagu iz svog okruženja tako da najbolje funkcioniše kada se nanese na blago vlažnu kožu jer pomaže privlačenju i zadržavanju vode.
Savet broj 2: Kombinujte hijaluronsku kiselinu sa hidratantnom kremom
Hijaluronska kiselina privlači vlagu, ali bez hidratantne kreme ta vlaga može ispariti, što može dovesti do dehidracije kože. Zato se pobrinite da hijaluronsku kiselinu „zatvorite“ u kožu nanošenjem hidratantne kreme. Na primer vazduh u suvom okruženju, kao što je klimatizovani prostor ili kabina aviona, odvlači vlagu sa kože. Krema pomaže da se zadrži vlaga i poboljšaju hidratantne prednosti hijaluronske kiseline. Ako imate suvu kožu, izaberite kompoziciju sa ceramidima i glicerinom, elementima koji jačaju epidermalnu barijeru i sprečavaju gubitak vode.
Savet broj 3: Izaberite proizvod koji kombinuje različite molekularne težine hijaluronske kiseline za najbolje rezultate
Hijaluronska kiselina dolazi u tri različite molekularne težine, što utiče na njenu sposobnost da prodre u kožu. Visoka molekularna težina znači da su molekuli hijaluronske kiseline veći i ostaju na površini kože. Na ovaj način nude površinsku hidrataciju podržavajući kožnu barijeru. Niska molekularna težina se, s druge strane, odnosi na manje molekule hijaluronske kiseline koji mogu prodreti dublje u kožu. Oni pružaju dugotrajnu hidrataciju i blagodeti protiv starenja.
Koje boje vas podmlađuju, a od koje delujete još starije? Pročitajte!
21.6.2025. 15:00
Postoje višestruki negativni uticaji ne samo spavanja pored mobilnog telefona, već i njegovog držanja u džepu.
21.6.2025. 12:00
Dermatolog Predrag Polekcić otkrio je u "Jutru" na koje promene mladeža treba posebno obratiti pažnju i naravno javiti se lekaru.
21.6.2025. 11:18
Koje boje vas podmlađuju, a od koje delujete još starije? Pročitajte!
21.6.2025. 15:00
Postoje višestruki negativni uticaji ne samo spavanja pored mobilnog telefona, već i njegovog držanja u džepu.
21.6.2025. 12:00
Dermatolog Predrag Polekcić otkrio je u "Jutru" na koje promene mladeža treba posebno obratiti pažnju i naravno javiti se lekaru.
21.6.2025. 11:18
Kombinacija krastavaca, paradajza, soli, bibera i malo ulja za mnoge je idealan spoj prolećne salate, ali ova kombinacija sastojaka sve češće izaziva rasprave među nutricionistima.
21.6.2025. 10:14
Mit ili stvarnost?
20.6.2025. 8:51
Kultura redovnih odlazaka na kontrole u stomatološku ordinaciju kod nas nije dovoljno razvijena. Mnogi su navikli da kod zubara idu tek kad ih zub zaboli. Međutim, to nije dobro, jer zanemarivanje stomatoloških problema nikad ne učini da oni nestanu.
19.6.2025. 9:44
Borbu za pobednika "MasterChef Srbija", ali i vrednu nagradu od 50.000 evra, nastavlja troje takmičara.
21.6.2025. 22:37
Sudije "MasterChef Srbija" saopštile su ime takmičara koji napušta kuhinju i koji neće ući u finale kulinarskog šoua.
21.6.2025. 22:31
Sudije su nakon ocenjivanja današnjih jela donele odluku koji takmičar je prvi finalista treće sezone "MasterChef Srbija".
21.6.2025. 22:24
Sudija Tom Gretić pokušao je na zanimljiv način da opusti polufinaliste "MasterChef Srbija".
21.6.2025. 22:07
Takmičari u drugom delu polufinala kuvaju u crnim keceljama, a jedno od njih zauvek napušta treću sezonu "MasterChef Srbija".
21.6.2025. 22:02
Raste tenzija u kuhinji "MasterChef Srbija".
21.6.2025. 21:28