MINI BONTON ZA PRAVE KAVALJERE: Evo KAKO pravilno OTVARATI VRATA ženama i još neke (važne) sitnice (VIDEO)
Bilo da otvarate vrata od kola ili restorana, zapravo postoje ispravni načini kako to da uradite.
4.12.2025. 11:01
Svima nam se ovo dogodilo, a nismo znali šta znači!
Ilustracija; Foto: monticello/Shutterstock
5.1.2025.|15:00
Izvor: mondo.rs
Sigurno vam se dogodilo da odete u radnju po voće i zateknete banane koje su već pocrnele ili jabuke koje baš i ne izgledaju sveže? Čak i po povrće koje dugo traje, kao što su crni luk ili krompir, ali da u radnji vidite samo krompir koji je proklijao, luk koji je već pomalo mekan ili "izudaran"?
Zbunjeni ste jer su u pitanju namirnice koje mogu dugo da stoje, ali evo u čemu je caka - u pitanju je najobičniji trik prodavaca!
Radnjama se ne isplati da se roba ne proda, zbog čega će pokušati da vam prodaju i neugledno ili manje sveže voće i povrće. Postoje čitavi serijali dokumentarnih filmova o tome koliko se hrane na godišnjem nivou baca, samo zato što su kupci navikli da kupuju povrće i voće "kao za izložbu".
Ovde se postavlja i pitanje šta ćete praviti od kupljenih namirnica. Ako ćete voće jesti sveže i želite da vam potraje nekoliko dana, želite čvrste plodove koji će još malo sazreti dok stoje u vašoj kuhinji. Ako ćete kuvati, prezreli plodovi su nekada i ukusniji od potpuno svežih.
Najsvežije voće i povrće naći ćete ispod, ili iza, onog koje je izloženo na najupadljivijem mestu. Prodavci žele da najpre prodaju ono kojem se bliži isticanje roka trajanja.
Pogledajte i šta se dešava u prodavnici oko vas. Vidite li nekog od zaposlenih ko "pretura" po poređanom voću, ali je gajbica kojom se bavi puna, a pored sebe nema kolica sa još tog voća? To znači da ne dopunjuje zalihe jer je veći deo tog voća već kupljen, već je zadužen upravo za to da svežije ređa na nepristupačnija mesta, a manje sveže ili neugledno voće stavlja na vrh kako bi se prvo prodalo.
Imate pravo da pitate tu osobu da li ima svežije voće, ali je do politike radnje da li će vam i doneti drugu robu iz skladišta. Najlakši način da nađete sveže je da sami potražite ispod vidno izloženog voća ili povrća.
Bilo da otvarate vrata od kola ili restorana, zapravo postoje ispravni načini kako to da uradite.
4.12.2025. 11:01
Ovako nešto biste sigurno voleli da nosite.
4.12.2025. 10:40
Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici slave Vavedenje presvete Bogorodice, jedan od najvećih praznika posvećenih Bogomajci. U pravoslavnom kalendaru današnji dan obeležen je crvenim slovom.
4.12.2025. 6:44
Mnogi ljudi su već okitili, dok drugi tek treba da potraže svoju idealnu jelku, što to mogu uraditi i na pijacama.
3.12.2025. 10:40
Ako ste promenili neki podatak u ličnoj karti, pored toga što vašu promenu zna Ministarstvo unutrašnjih poslova, morate obavestiti još neke ustanove, kako ne biste bili u problemu.
3.12.2025. 10:27
Otkrivamo najbolji način za podgrevanje ostataka pice uz koji odmah dobijate hrskavu koricu i sir koji se razvlači, a testo ostaje meko i sočno.
3.12.2025. 9:48
Da je priroda zaista čudesna dokaz je ova planina.
2.12.2025. 17:00
Prirodne lepote i istorija, za mnoge idealan spoj kada su u pitanju putovanja, a Turska nudi upravo ovakve destinacije, skrivene od gužvi, ali vredne posete.
2.12.2025. 15:54
Određeni obični predmeti i radnje kao da se nikada ne pojavljuju u našim snovima, dok npr. leteći slonovi, borbe sa vanzemaljcima ili vožnja motocikala mogu biti deo našeg normalnog repertoara snova.
2.12.2025. 15:00
A šta je mama Gordana otrkila o svom sinu?
4.12.2025. 22:26
Na kratko se vratila u detinjstvo...
4.12.2025. 22:21
Jelena je ostala šokirana činjenicom koliko su joj deca porasla od kada ih je poslednji put videla, a naročito je bila iznenađena promenom glasa srednjeg sina...
4.12.2025. 22:14
Marko je otkrio da su u vezi desetak godina i da rade zajedno...
4.12.2025. 22:12
U studio „MasterChef Srbija“ ulaze gosti koji su došli kod Srđana: Mama, devojka i drug.
4.12.2025. 22:10
Sanja iznosi svoje predjelo pred očarane sudije koje u neverici gledaju remek-delo na tanjiru!
4.12.2025. 21:46