Oni su svoje mesto u fikciji zaslužili kao uglavnom negativni elementi, ali tradicionalno imaju nešto dinamičnije i raznovrsnije postojanje.

Prema raznim tradicijama i legendama, vrane mogu lako da putuju kroz različite dimenzije, kao što su carstvo snova, zemlja mrtvih, dom bogova, pakao i raj. Često nose poruke sa ovog i onoga sveta.

One su veoma društveno razvijena bića, imaju složene metode u međusobnom razgovoru. U kombinaciji sa visoko razvijenom memorijom, njihovo ponašanje se razlikuje od bilo koje druge porodice ptica.

Promena

U svim kulturama, vrane su preteče promena. Oni predstavljaju duboke i snažne elemente prirode. Oni su prisutni gde god ima života i smrti. Ne podležu istim hirovima kao druge ptice.

Ako odluče da odu negde, to je zato što to žele, a ne zato što im od toga zavisi opstanak. Zbog toga njihov izbor odredišta izgleda još čudnije, prenosi Atma.hr.

Magija ili vidovitost

Vrane se često povezuju sa magijom i nevidljivim silama. Poznato je da su magični saputnici veštica i često će imati oblik vrane. Kada se vrane pojavljuju u snovima, to znači da u snu ima elemenata istine.

To takođe može značiti da viša sila ili duh pokušava da razgovara sa vama. Obratite pažnju na poruku, jer se vrane pojavljuju samo u trenucima velike potrebe.

Vrane imaju sposobnost da vide našu dušu. Kao rezultat toga, ako vrana komunicira sa vama, obratite pažnju na dublje značenje, jer vrane ne komuniciraju ni sa kim olako.

Smrt

To je najpoznatija veza sa vranama. Mnoge kulture imaju predanje u kojem vrana igra ulogu u vođenju duše. Širom sveta, vrane se mogu videti na grobljima, a oduvek su se viđale kako se okupljaju na ratištima.

Vrane se mogu pojaviti nakon što neko umre, a mogu i da prenesu poruku od pokojnika.

Pojava vrane ne ukazuje uvek na neposrednu smrt osobe.

Njen izgled je takođe mogao značiti da smrt vreba, ali da je krenula dalje.