OVAN

Hrana

Ishrana vam neće biti prioritet – pred vama je predinamična I preaktivna nedelja, puna jurnjave I završavanja stvari u poslednjem trenutku. Brzom hranom možete pokvariti stomak – zato oprez!

Ljubav

Nedoumice ili teške misli, brige – mogu vas pritiskati ovih dana. Ne moraju one da se vezuju za voljenu osobu ili za partnerski odnos, ali se mogu odraziti na njega. Najbolje bi bilo propričati o onome što vas opterećuje (osim ako to baš I nije za partnerove uši – u tom se slučaju trudite da voljena osoba ne primeti promene u vašem ponašanju). Sve ono što skrivate unutar sebe može vam u ovim danima predstavljati posebno naporan teret. Slobodni Ovnovi – nekog ćete osvojiti, nekog nećete – bitno je da vi “uživate u procesu” I da se dobro zabavljate. Neko od prijatelja će pokazati svoje pravo lice.

Posao

Vučete neke dogovore na mišiće, saplićete se na papirloškim I administrativnim pitanjima, stalno se ono što vam je važno odlaže ili se kasni – prvih par dana ove sedmice uopšte nije skrojeno po vašoj meri. No, što komplikovanije I kompleksnije – vi više rešeni da uspete. Ukoliko niste zadovoljni visinom nadoknade za rad, nešto nisam sigurna da vam je ovih dana baš pravi momenat da pregovarate sa nadređenima – možda I možete da dobijete neko obećanje….ali znate I sami – često bude “obećanje, ludom radovanje”.

Zdravlje

Moguće su povrede. Stariji – promene vremena mogu negativno uticati na vas.

BIK

Hrana

U ovoj sedmici nešto više pažnje obratite na ispravnost I rok trajanja namirnica – mogući su problemi sa stomakom, trovanja pa I alergije na neku hranu. I da – više vodite računa o hidrataciji.

Ljubav

Ulazak Marsa u vaš znak aktiviraće slobodne Bikove – vi ćete poželeti više da se družite, sklapate nova poznanstva, provodite se sa prijateljima. Baš iz kruga prijatelja (eventualno preko društvenih mreža) neko može pokazati veliku zainteresovanost za vas – tu budite malo oprezni I ne zatrčavajte se u seksualni kontakt ili vezu. Jer, što je brzo – to je I kuso. Zauzetim Bikovima sledi period pojačanih strasti I želje za uživanjima. Budite aktivni što više – sad, da li ćete biti aktivni u izlascima I provodu ili u spavaćoj sobi – to je već vaša stvar. Dobar je momenat da planirate zajednički izlet, odmor, pa makar I kraći.

Posao

Možete osećati posebno jak pritisak kroz posao. Nečim niste zadovoljni – da li svojim učinkom, zaradom, ljudima sa kojima radite – pokušavate da pronađete rešenje I olakšate sebi, ali to baš I ne ide onako kako ste zamislili. Prvi radni dani su sa dosta bagova po pitanju komunikacije, dogovora, dokumentacije, pa I tehnike. Otprilike od polovine nedelje uspevaćete bolje da se organizujete I rasporedite obaveze, pa ćete imati I lakši tempo. Finansije nikako da se stabilizuju da biste mogli da se opustite.

Zdravlje

Problemi sa stomakom. Stariji Bikovi – oscilacije pritiska.

BLIZANCI

Hrana

Uživanje u okupljanjima, u druženjima sa prijateljima uz dobar zalogaj (a može i uz neko fino pićence) obeležiće Blizancima ovu sedmicu. Dakle, dani za hedonizam. Opustite se i dajte malo sebi na volju..

Ljubav

Komunikacija sa voljenom osobom će u jednom trenutku biti odlična, a onda ćete se na kratko saplesti na nekim temama. Ljubavnim životom I emocijama ćete biti zadovoljni….a onda će da se opet na kratko uvuče neko nepoverenje ili sumnja. Sve te “na kratko” nepovoljne trenutke – rešavajte momentalno, ne ostavljajte ih I ne gomilajte u sebi. Ne dajte da vam sitnice kvare sreću. Slobodni Blizanci – nove osobe vam ulaze u život, ali I one stare su se probudile. Ne dozvolite da vam se prošlost meša u sadašnjost koja je ispunjena zabavom, provodom, druženjima, koketiranjem. Neka stare boje ne kvare ove nove.

Posao

Ne žurite I ne brzajte – niti u izvršavanju obaveza niti u komunikaciji – jer se mogu provući greške u poslu ili se sklopiti dogovori za koje ćete kasnije shvatiti da su možda previše zahtevni I obavezujući. Ako treba završavati neka administrativna pitanja – proverite više puta podatke. Generalno gledano – pritisak I od strane obaveza, ali I od strane nadređenih može na vas biti dosta jak u prvom delu ove sedmice. Planovi u vezi inostranstva mogu na neko vreme biti prolongirani ili će doći do promena.

Zdravlje

Energetske oscilacije. Stariji Blizanci – osetljivost na promene vazdušnog pritiska.

RAK

Hrana

Varenje vam može predstavljati problem, pa se trudite da ne preterujete – posebno ne u večernjim satima. Više biljnih vlakana dobro će doći vašem probavnom sistemu.

Ljubav

Sedmica u kojoj sve ono što vas eventualno opterećuje, muči, tišti – treba gurnuti u stranu I prepustiti se onim lepim I skladnim, radosnim dešavanjima sa voljenom osobom. Moguće je da vam drago biće priprema neko iznenađenje – koje je tačno, znaćete tek u narednoj sedmici, ali “miriše” na neku zabavu sa prijateljima ili na kratko putovanjce, izlet. Slobodni Rakovi – ok, možda trenutno I niste baš zadovoljni svojim emotivnim životom – ako postoji neko ko vam je simpatičan, privlačan – sve deluje kao da je na nekom čekanju. Ono što je važno jeste da promene u ljubavi dolaze – I to vrlo, vrlo brzo.

Posao

Moguće je da postoji zabrinutost u vezi jednog dogovora koji vam je od izuzetne važnosti. Iako stvari sada deluju kao da se nepotrebno razvlače, odugovlače ili da postoji problem kroz okolnosti – ovo će biti rešeno. Nisam sigurna da će biti rešeno u ovoj sedmici, ali u narednoj – da. Ukoliko pregovarate sa nekim – očekujte da to neće biti lak posao. Ukoliko imate poslovne ideje – vreme je da ih razvijate, pa čak I ako u početnoj fazi nemate pravu podršku – ona će svakako doći kasnije.

Zdravlje

Mogući su problemi sa spavanjem I meteoropatske tegobe.

LAV

Hrana

Dosta ste odlučni da napravite promene u načinu ishrane (bez obzira da li su one zdravlja ili izgleda radi). Sada imate I dobar motiv, ali I dovoljno volje. Večernji sati mogu donositi izazove.

Ljubav

Ponekad mirna, ponekad nemirna. Ponekad opuštajuća I uživajuća a ponekad baš I ne. Ponekad podsticajna, a ponekad zamorna – energija u odnosu sa voljenom osobom jeste promenljiva u ovim danima – ali partner I vi lepo “plivate”, snalazite se I zaobilazite zamke. I uvek nekako na prvo mesto izbije ono što je dobro u vašem odnosu. A tu su I prijatelji da dodatno potpomognu. Slobodni Lavovi – lepi moment sa vama dragim ljudima u kojima uživate, opuštate se I skidate sve terete sa svojih leđa. U periodu ste kada treba udovoljavati sebi, kada se treba družiti – a ako se spontano dese neke varnice – pa dobro, može I to.

Posao

Mars je ušao u vaše polje karijere – vreme je da promene o kojima toliko dugo razmišljate ili ih planirate – konačno otpočnu sa realizacijom. Mars će ovde boraviti više od mesec dana, pa računajte da je to period u kojem vaše odluke treba sprovesti u delo. Neki Lavovi I u ovoj sedmici mogu napraviti “presek” – što je skroz ok, ukoliko ste dobro promislili o toj odluci, a još bolje ukoliko imate podršku osoba koje su vam važne. Odnos sa nadređenima može tokom ove nedelje biti nešto zategnutiji.

Zdravlje

Opuštajte se I uživajte – to vam je zaista potrebno.

DEVICA

Hrana

Bile bi poželjne promene u načinu ishrane. Lagani, ne previše kalorijski jaki obroci sa dosta biljnih vlakana. Potrebno je proveravati ispravnost I trajnost namirnica.

Ljubav

Možda se možete ne slagati po nekim pitanjima, ali to ne znači da te teme treba zaobilaziti ili ih gurati pod tepih. Dobar je trenutak da pričate i razjasnite sve – da, u početnoj fazi ti razgovori mogu biti komplikovani a vas dvoje „teški“ za sporazum – ali sa više volje a pogotovo truda – sve se da rešiti. Dokle god ste jedno prema drugom iskreni i funkcionišete sa razumevanjem – između vas će sve funkcionisati kako treba. Slobodne Device –ako vam se neko dopada, nemojte žuriti. Vi ste u periodu kada se može ući u ozbiljniju ljubavnu priču pa neka se komunikacija razvija lagano i opušteno.

Posao

Posao vam oduzima veliku količinu I vremena I energije – pogotovo onim Devicama koje u ovom periodu ili funkcionišu na više frontova (projekata) ili pokušavaju da se dodatno poslovno angažuju. Ovo je pomalo naporna I zahtevna sedmica za vas – nemojte rasipati pažnju na sto strana, fokusirajte se na najprioritetnije ili najvažnije obaveze I prvo njih rešavajte. Sve ostalo će doći na dnevni red kasnije. Prilivi mogu dolaziti iz više izvora, ali vi iz nekog razloga I dalje niste u potpunosti zadovoljni finansijama.

Zdravlje

Umor, mentalni I fizički. Starije Device – hronične boljke.

VAGA

Hrana

Imate želju da budete u top formi I dovedete se u red po pitanjima ishrane. Doduše, teško ćete uspevati da se odreknete slatkiša, ali ćete u svemu ostalom biti disciplinovani. Slaba tačka su sve vrste sladoleda.

Ljubav

Mars je posle više od mesec dana izašao iz vašeg polja partnerstava, pa će I povremena nervoza koja je postojala u proteklom periodu – sada biti znatno smanjena. Doduše, biće smanjena I partnerova inicijativa, jer ulazi u period kada neće moći da vam posveti puno pažnje – posao I obaveze traže svoje. Za sada vam to ne predstavlja nikakav poseban problem – vi se dobro osećate I lepo funkcionišete. Možda će biti manjka vremena sa partnerom – ali će biti dovoljno vremena za druženja. Slobodne Vage – uživajte I nemojte da tripujete neke svemirske ljubavi. Ovo je vreme za zabavu I provod, vaše vreme.

Posao

Malo će popustiti tenzija I pritisak na vas kada su u pitanju posao I obaveze. Ili ćete vi uspevati da se organizujete bolje, ili vam pak neće razvlačiti pažnju na sto strana. U svakom slučaju – jedna jednostavnija sedmica je pred vama (možda će samo prvih par dana biti zahtevnije). Pozabavite se administrativnim pitanjima – posle početnih teškoća, ovo će biti rešeno. Moguće je planiranje poslovnog putovanja. Očekuju vas I planirani, ali I neplanirani troškovi tokom cele nedelje.

Zdravlje

Starije Vage – meteoropatske tegobe.

ŠKORPIJA

Hrana

Ne odustajte od zdravih navika – energetske snage vašeg organizma podići će pileće i ćureće meso, riba, jaja, svo zeleno lisnato povrće, ali i paradajz i tikvice. Od mlečnih proizvoda – kiselo mleko ili jogurt.

Ljubav

Mars ulazi u vaše polje partnerstava I u njemu će boraviti sve do 20-og jula. Koliko je njegov uticaj sa jedne strane pozitivan (pojačaće čulnost, potrebu za uživanjima, više aktivirati partnerovu inicijativu I doneti voljenoj osobi I vama neke nezaboravne momente), toliko može biti I loš (probuditi nervozu I doneti par momenata koji mogu biti vrlo napeti – odmah tokom ove sedmice I pred kraj njegovog tranzita). Stabilni odnosi će u dobrim trenucima uživati, a one nezgodne prevazići. Slobodni – jaka hemija I strasti koje je teško kontrolisati mogu vas “ubaciti” u jednu istovremeno čudnu, divnu I burnu ljubavnu priču.

Posao

Smaraće vas ljudi – razvlačiće vašu pažnju na sto strana, pričaće vam neke (za vaš ukus) površne I besmislene priče, davati vam sto I jedan detalj o nekoj situaciji koja vas ne interesuje dva posto. Generalno gledano – drugi će vam oduzimati vreme koje je vama neophodno da biste završili teške I odgovorne obaveze koje imate. Sklanjajte se koliko je u vašoj moći I trudite se da vam ne pukne film I da vas iznerviraju. Novac vam dolazi sa više strana. Troškovi su povezani sa domom I ukućanima.

Zdravlje

Više se opuštajte I relaksirajte, ako je to ikako moguće.

STRELAC

Hrana

Potrebna vam je hrana koja vam donosi energiju, a ne prazne kalorije. Izbegavajte namirnice koje u sebi sadrže visok nivo masti i šećera. Manje mesnih proizvoda, a više biljnih vlakana.

Ljubav

Suštinski, ovo nije ni malo loš period u partnerskim odnosima. Ok, postojaće situacije na kojima ćete se saplitati, možda ćete imati manje zajedničkih trenutaka nego što biste želeli – ali opet – mnogo je tu sada dobre energije I pozitivnih dešavanja da bismo se fokusirali samo na te kratkotrajne problemčiće. Slobodni Strelčevi – ako se komunikacija sa osobom koja vam se dopada ne razvija onim tempom koji bi vama odgovarao – malo provežbajte strpljenje. Nekim odnosima je potrebno nešto više vremena da bi se razvili I “poleteli”. Dok simpatija ne poleti ka vama – vi uživajte u društvu prijatelja I zabavi.

Posao

Mars koji ulazi u znak Bika I vaše polje poslovne svakodnevice, odgovornosti, obaveza I odnosa sa kolegama – uzburkaće vam dane I tokom juna I tokom većeg dela jula meseca. Ova sedmica će doneti komplikacije, naročito u dogovorima I u komunikaciji sa saradnicima. Takođe – računajte na velike promene u planovima I na konstantno “iskakanje” obaveza – ili potpuno novih, ili onih koje ste mislili da ste već rešili. Da ćete se izboriti, hoćete – ali uz dosta truda. Finansije – klimavo.

Zdravlje

Mogućnost povreda. Stariji – oscilacija pritiska.

JARAC

Hrana

Previše ste se okrenuli brzoj hrani, konzerviranim namirnicama, industrijskim mesnim prerađevinama. Gro obroka je “s nogu” – a vama je sada baš potrebno da u hrani uživate, natenane.

Ljubav

Poslovne I privatne obaveze će nesmanjenom žestinom “tući” po vama tokom većeg dela ove sedmice. Ipak, ulazak Marsa u znak Bika koji predstavlja vaše polje odmora, opuštanja, ljubavi, uživanja – ipak govori I o tome da ćete vi I u užurbanoj svakodnevici uspevati da pronađete trenutke za voljenu osobu I vas. Ok, možda će to u ovom periodu biti samo iskazano kroz strasti – ali naredni će doneti I po koje putovanjce, odmor I beg od svega. Slobodni Jarčevi – ušli ste u više nego zanimljiv ljubavni period. Pred vama je vreme za akciju – pokrenućete se, ali će se pokrenuti I drugi prema vama.

Posao

Vaša radna nedelja ukratko – gužva – jer drugi će vas ometati. Možda će oni želeti najbolje, ali će vam svojom energijom, prisustvom, rečima, zapitkivanjima I sugestijama – krasti vreme I pažnju. Ta ometanja mogu dovesti do toga da realizujete samo jedan deo onog što ste isplanirali za ovu sedmicu. Moguć je napetiji odnos sa kolegama, ali I sitni problemi koji se vezuju za tehniku, administraciju I dokumentaciju. Finansijski tokovi su dosta stabilni, ali su vaši troškovi nešto povećani u ovom periodu.

Zdravlje

Stariji Jarčevi – povrede. Mlađi – umor, problemi sa ishranom.

VODOLIJA

Hrana

Izuzetno bi vam prijala riba, bilo rečna ili morska – sve zavisi od toga šta više volite. Pored ovoga, valjalo bi konzumirati namirnice sa više gvožđa – zeleno lisnato povrće, cveklu, džigericu, paradajz.

Ljubav

Mnogo je aktivnosti – koliko god da ste vi sposobni da funkcionišete na više koloseka, ovi dani I dešavanja u njima vam kradu energiju – a otkidaju I dobar deo vremena za voljenu osobu I vas. I pored toga – svaki momenat proveden zajedno nosiće sa sobom jednu finu I pozitivnu energiju, kao I mnogo radosti I osmeha. Pobegnite od obaveza u zagrljaj voljene osobe. Slobodne Vodolije – kao što će se pojavljivati nove I nove prilike za uživanje, zabavu I druženje – isto tako će se pojavljivati I prilike za flert, koketiranje, pa I ljubav. Samo nemojte mnogo da gledate u prošlost, jer I ona može pogledati u vas.

Posao

Sve što u početnoj fazi bude izgledalo kao teško, komplikovano I zahtevno – rešiće se lakše nego što očekujete. Možda ne iz prvog pokušaja, ali iz drugog – da. Takođe – izaći će na dnevni red obaveze koje ste trebali a niste završili u prethodnom periodu, ili u kojima ste napravili grešku – očekujte da će vam za rešavanje ovoga trebati dosta energije, ali je krajnji rezultat ipak pozitivan. Komunikacija sa saradnicima/klijentima vam povremeno može zadavati glavobolju. No, na svu sreću – prolaznu.

Zdravlje

Stare boljke, one nezalečene – ponovo izlaze na dnevni red. Takođe – hronične tegobe.

RIBE

Hrana

Postoje velike oscilacije u ishrani I potrebno je da probate da se uvedete u red po ovom pitanju. Ne preskačite obroke I izbegavajte grickalice I slatkiše, naročito u noćnim satima.

Ljubav

Pojačana nervoza, manjak vremena za voljenu osobu I vas, ali isto – pitanja I teme koje se preskaču ili o kojima niste spremni da razgovarate. Sve ovo zajedno I nije baš savršen koktel dešavanja – zato je važno da se oboje potrudite jedno oko drugog. Uvek se može pronaći razlog za radost I dobra energija – a ako ne može – pa šta onda radite zajedno uopšte? Umesto da ćutite – planirajte da zbrišete negde zajedno I to što pre. Slobodne Ribe – pred vama je period koji donosi više aktivnosti – više druženja, možda po koje putovanje, prosto rečeno – potrebu da se maknete iz kuće I istražite malo svet oko sebe.

Posao

Znak Bika predstavlja vaše polje komunikacije, učenja, kratkih putovanja, dogovora, sastanaka, susreta. Obzirom da je Mars u ovom polju sada doneo pojačanu energiju I više aktivnosti – slobodno možete da računate da će vas naredni period itekako prodrmati. I u pozitivnom, ali I u onom drugom smislu. Krenite da se aktivirate po onim pitanjima koja su vam bitna, a računajte da će vam se u narednom periodu I zarade poboljšati. Ono što trebate da izbegavate je nestrpljivost I razmirice sa onima sa kojima radite.

Zdravlje

Moguće su povrede, a savetuje vam se I oprez u saobraćaju.

Autorka horoskopa: Olga Savić, Venerasapapilotnom.com.

Povezane vesti