Neki znakovi mogu biti skloni direktnom sukobu, izražavajući svoje emocije bez ustručavanja, dok drugi preferiraju pasivniji pristup, izbegavajući otvoreni konflikt.

Individualne osobine kao što su strpljenje, temperament i komunikacijske veštine mogu značajno uticati na način na koji se svađaju i kako izražavaju svoje nezadovoljstvo.

Horoskopski znaci takođe mogu pokazivati različite strategije za rešavanje konflikata, od otvorenog konfrontiranja do taktičkog pristupa kako bi izbegli neprijatne situacije. Takođe, astrološki elementi kao što su vatreni, zemljani, vazdušni i vodeni znaci mogu dodatno uticati na intenzitet i trajanje svađa, jer svaki element nosi sa sobom svoje karakteristične energetske obrasce.

Razumevanje kako se horoskopski znaci svađaju može pomoći u izgradnji boljeg razumevanja međuljudskih odnosa i kako efikasnije komunicirati tokom konfliktnih situacija.

Ovan

Kada dođe do svađe, Ovan želi trenutno objašnjenje i brzo rešenje problema. Mogu svu krivicu svaliti na vas čak i ako nije vaša. Nakon što se smire, mogu velikodušno da kažu da je ipak njihova greška!

Bik

Nadaju se da će se sve rešiti samo od sebe. Ako počnete da ih napadate previše, možete ih naterati da eksplodiraju i to će biti kao da vam ide voz u susret! Trebaće im mnogo vremena da se naljute, ali jednom kada se uznemire biće im potrebno još duže da se smire! O problemu je najbolje da razgovarate sa njima nakon 2-3 dana.

Blizanci

Tokom svađe, Blizanci će želeti da pobegnu. Oni mogu napustiti prostoriju ili učiniti nešto čudno i uključiti drugu talasnu dužinu. Ali ako insistirate da ih uvučete u svađu, treba da budete spremni na posledice, jer će vas Blizanci brzo postaviti na vaše mesto i izokrenuti svađu na način da poželite da je niste ni započeli!

Rak

Rakovima nisu potrebne reči da znaju da nešto nije u redu. Oni to osećaju celim svojim bićem! Raku je potrebno i više voli da rešava rasprave i probleme na blag način - blagim tonom i dijalogom. Ako ipak uspete da ih uključite u svađu, možete biti sigurni da će vam uliti snažan osećaj krivice! Gorući osećaj krivice!

Lav

Uvređeni Lavovi će promeniti ton – počinju da se ponašaju previše povučeno i distancirano. Ako želite da izgladite sukob sa njima, morate mirno da razgovarate sa Lavovima i nikada ne koristite uvrede, jer ćete ih izgubiti zauvek!!

Devica

Veoma su osetljivi i na najmanju kritiku. Oni to mogu shvatiti kao krajnje poniženje i uzvratiće višestrukim kritikama! Ako imate sukob sa Devicom, postoji jedini način da ga rešite bez eskalacije! Prvo ćete morati da ubedite Devicu da imate najbolje namere prema njoj i da cenite sve njihove kvalitete, a nakon toga možete da podelite zašto ste uznemireni njihovim postupcima.

Vaga

Vage ne vole sukobe! Ako ipak uspete da ih uvučete u svađu, oni će pokušati da pokažu razumevanje i postignu kompromis, ali će isto očekivati i od vas! Ako to ne učinite, Vaga će se ozbiljno uvrediti i možete čuti neke veoma ekstremne reči. Da biste ispravili situaciju, moraćete da napravite ljubazan gest - mali, ali iskren.

Škorpija

Škorpije se osećaju sasvim prirodno u situaciji krize i sukoba, tada su kao riba u vodi! Često i sami mogu da izazovu svađe zbog potrebe za dramom i dubokim emocijama. Ali oni uvek tačno znaju šta rade. Često će nositi bol mnogo duže nego što su dozvolili da to i pokažu! Tokom sukoba, oni mogu majstorski i manipulativno naterati da se osećate krivim. Škorpionima se savetuje da češće vežbaju kako bi mogli da kanališu svoje emocije.

Strelac

Kada je Strelac ljut, znaćete to! Oni čak mogu postati okrutni za tren oka! Ali i oni brzo opraštaju! Oni se ne ljute dugo jer im je važnije šta će biti, a ne šta je bilo! Tako da posle svađe mogu da se ponašaju kao da se ništa nije dogodilo ili će pokušati da brzo „poprave” situaciju uz nekoliko smešnih šala. Ali ako ponovo počnete da kopate po problemu, vaš Strelac može brzo ponovo da se razbukta!

Jarac

Jarčevi su više posmatrači nego učesnici u raspravama na početku, sve dok im zaista nije dosta! Onda mogu sav svoj bes izliti na vas sa neverovatnom lakoćom! Retko će koristiti psovke i okrutne reči, ali mogu da razbiju nešto demonstrativno ili napuste prostoriju lupajući vratima! Retko viču, ali kada viču, glas im je jako prodoran!

Vodolija

Ovo su najkul ljudi u sukobu. Možete da vičete na njih i da ih vređate i oni će to podneti povlačeći se u sebe. I tačno kada mislte da ste pobedili u raspravi, oni će vas razbiti rečima koje ste najmanje očekivali da čujete! Sukob sa Vodolijom često dovodi do šoka i iznenađenja. Zapamtite ovo!

Ribe

Ribe su osetljive i lako ih je povrediti. Ne vole argumente jer ih oni duboko dotiču i snažno ih debalansiraju. Obično je njihova reakcija mešavina razočarenja i frustracije što ih stavljate kroz tako bolnu stvar. Čak i ako su oni ti koji su pokrenuli raspravu. Ali i oni brzo opraštaju! Mali gest i ljubazna reč će im pomoći da zaborave i potpuno oproste!

Povezane vesti