Iz emisije u emisiju napetost sve više raste u kuhinji MasterChefa, s obzirom na to da se takmičari približavaju finalu i proglašenju pobednika ovog uzbudljivog šoua.

Nakon što je odlučeno da Aleksandar napušta MasterChef, u takmičenju ostaje fatalna petorka koju čine Nikola Marković, Jelena Milutinović, Srđan Jandrić, Vladimir Đokanović i Sanja Berić.

Nema sumnje da je svako od njih i te kako napredovao tokom takmičenja, kao i da su sada još više motivisani da daju sve od sebe kako bi stigli do samog vrha.

Nikola Marković ima 25 godina, rođen je u Šapcu, a živi u Beogradu.

Apsolvent je na Fakultetu dramskih umetnosti, na katedri za menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture.
 Ljubav prema kulinarstvu prenela mu je baka još u detinjstvu. “Ceo život sam bio debelo dete i uživao sam u svakom zalogaju.”, kaže Nikola koji se za emisiju prijavio kako bi “izazvao još jednu avanturu”, upoznao nove ljude i usavršio se u kulinarstvu.
 Sebe opisuje kao empatičnu, komunikativnu i pozitivnu osobu.
U slobodno vreme najviše voli da šeta, ali i da mazi i voli svog psa, jazavičarku Smilju.
Kada bi osvojio “MasterChef” titulu, nagradu bi dao majci, za sve što je ona dala njemu.

Jelena Milutinović ima 
40 godina i dolazi iz Valjeva.

Po zanimanju je ekonomski tehničar, ugostitelj
. Jelena uživa dok kuva, a za “MasterChef Srbija”, prijavila ju je kćerka. “Misli da znam kuvati, a ja više ne mislim
”, kaže takmičarka. Sebe opisuje kao tvrdoglavu, komunikativnu, ljubaznu i nasmejanu. Hobi joj je jahanje konja
. Kada bi osvojila nagradu, uložila bi je u stan i posao.

Srđan Jandrić ima 31. godinu, rođen je i živi u Novom Sadu.

Završio je gimnaziju i apsolvent je Poljoprivrednog fakulteta na smeru ruralnog razvoja u svom rodnom gradu. Pored toga, zainteresovan je za tržište restorana brze hrane, njihovu orijentaciju, komunikaciju i organizaciju. ”Za ljubav prema kulinarstvu odgovorna je upravo hrana, kao i ljubav prema procesu, svakom procesu, volim da stvaram”, kaže Srđan.
 Prijavio se za učešće u “MasterChef Srbija” kako bi dokazao sebi da je vredan zvanja MasterChef i time malo ubrzao profesionalnu orijentaciju. Za sebe kaže da je inertan, labilan i lenj: “Volim da radim, da stvaram, teško se pokrenem ali se teško i zaustavljam”.
Potencijalnu nagradu, Srđan bi iskoristio da kroz “svoju sferu delovanja podeli užitak sa pratiocima serijala i brojnom zahvalnom publikom”.

Sanja Berić
ima 34 godine i dolazi iz Beograda.

Diplomirani je inženjer arhitekture i bavi se dizajnom enterijera. ”Ljubav prema kulinarstvu dolazi od ljubavi prema jedenju i zato što je kuvanje dosta meditativno – isključiš ostale misli + proizvedeš nešto lepo”, objašnjava Sanja. Nju je za učešće u “MasterChef Srbija” prijavila sestra, a razlog je taj što je Sanja gledajući emisiju često izvodila kućne eksperimente sa hranom. Hobi joj je biciklizam. Sa nagradom od eventualne pobede bi završila kuću koju pravi na Kosmaju i u koju namerava da se preseli. Tamo bi napravila malo umetničko-poljoprivredno gazdinstvo.

Vladimir Đokanović
ima 31 godinu, rođen je u Beogradu, živi u Helsinkiju.

Magistar je političkih nauka, a radi kao project manager u banci. “Ljubav prema kuvanju dolazi iz toga što je dobra hrana kao lepak. Kao neki topli nevidljivi vez koji ljude zbližava. Ispunjava prostore među nama, omekšava oštre ivice i povezuje razgovore, uspomene i srca koja bi se možda udaljila. Bilo to jaka veza između deteta (mene) i samohrane majke, ili ljudi iz različitih prostora, kultura i sredina makar do kraja sveta — svi za istim stolom, u zajedničkom trenutku”. Za emisiju se prijavio kako bi izazvao sebe da bude najbolji mogući kuvar. “Želim da pobedim u MasterChef Srbija i budem jedan od najboljih srpskih kuvara iz dijaspore, koji se nadam preselio nazad”, priznaje Vladimir.
 Za sebe kaže da je radoznali emotivac. Sem kuvanja i okupljanja oko svoje trpeze, obožava da gleda filmove, roni, igra skvoš i skuplja novčiće i novčanice.
 Od osvojene nagrade bi otvorio mali lokal u Beogradu gde bi pravio svoju omiljenu fusion hranu.

A evo i kako je izgledao njihov odlazak u top 5:

Povezane vesti