Apokaliptične slike stižu iz opštine Osečina i okolnih sela koja su se tokom dana našla na udaru jakog olujnog nevremena, praćenog gradom veličine oraha. Za vrlo kratko vreme pričinjena je ogromna materijalna šteta, a ovakvu situaciju ne pamte ni najstariji meštani. Na najjačem udaru našla su se sela Osečina, Tuđin i Sirdija.

"Krovovi na skoro svim kućama su potpuno polupani, uništeni pomoćni objekti, jak grad je ubio živinu u velikom broju domaćinstava. Voda se ulila u brojne domove, podrumi su poplavljeni, automobili polupani. Stanje je zaista katastrofalno, meštani su pretrpeli štete ogromnih razmera," kaže za RINU Nataša Milisavljević meštanka sela Osečina ali i odbornica u Skupštini opštine Osečina.

Snažno nevreme praćemo gradom zahvatilo je ranije danas Osečinu, a grad je ubijao domaće životinje i uništio krovove i fasade.

Pored toga što je grad veličine jajeta uništio fasade, automobile i naneo ogromnu štetu na poljoprivredi, neki od žitelja Osečine su se u trenutku snažnog nevremena našli napolju, te su i sami zadobili povrede.

Podsetimo, osim u Osečini, grad je naneo veliku štetu i u Krupnju, ivanjičkim selima i Kraljevu.

RHMZ upozorio: Beograd je sledeći

U najnovijoj RHMZ najavi, meteorolozi su naveli su se sinoć na području Beograda mogli očekivati lokalni pljuskovi sa grmljavinom.


 

Povezane vesti