Major policije Dragan Vasilić, zamennik komandira saobraćene policije Pančevo i Nebojša Spasić policajac, pomogli su mladim roditeljima da bezbedno stignu do bolnice, a gostujući u "Jutru" ispričali su kako je to izgledalo.

- Ja sam bio u sklopu te druge patrole koja je zaustavila ovog vozača sa porodiljom u vozilu. To veče je izgledalo uobičajeno, kao i svako drugo veče. Naš posao je takav, dinamičan, tako da obično očekujemo neočekivano. Iznenađenje je usledilo kada smo u Crepaji iz pravca Kovačice zaustavili vozilo, čiji vozač nam je odmah saopštio da je sa njim u vozilu žena koja se porađa. Mi smo mu odmah omogućili da nastavi dalje kretanje i meni je tada kroz glavu prošlo da on baš nije fokusiran na vožnju i na saobraćaj, jer mora pažnju da obrati na gospođu koja je bila pored njega. Tada sam pozvao prvu narednu patrolu koja je bila u naselju Skrobara u severnoj industrijskoj zoni grada Pančeva. U toj patroli se nalazio Nebojša zajedno sa policajcem Đukić Stefanom i našim komandirom saobraćene policije u Pančevu Aleksandrom Miljković - rekao je Dragan, a Nebojša se nadovezao:

- Pola sata pre ponoći nam je zajedno komandir javio putem telefona da se vozilo ka Pančevu kreće velikom brzinom, da je u pitanju inostrano vozilo i da je u vozilu porodilja, nakon čega smo mi brzo doneli odluku da sačekamo vozilo kako bismo ga ispratili do Pančeva. S obzirom da je bio vikend, mi smo sačekali vozilo, vozilo je prošlo, krenuli smo za vozilom pod rotacijom, gde smo se kretali pored vozila i kroz prozor rekli da nas prati. Nakon čega je, pretpostavljam, vozač shvatio o čemu se radi. kretali smo se ka Pančevu gde smo mu čistili put. S obzirom da je bio vikend, subota, malo veći intenzitet saobraćaja je bio, tako da smo stigli na vreme - ispričao je Nebojša, a šta je o svemu ovome rekao ginekolog Dušan Protić, saznajte u videu u nastavku teksta.