Kako je izgledao taj trenutak lovljenja, i da li je ona opasna po ljude, ovoga "Jutra" pričao nam je istraživač pripravnik na Biloškom fakultetu Đorđe Gajić, čijem gostovanju se priključio i sam ribolovac Rajko Bojanović.

Rajko je u programu Prve podelio svoje iskustvo iz lova.

Zajedno sa drugom je otišao na pecanje i služili su se "plivajućom" metodom, koja podrazumeva bacanje do 30 do 40 udica na živi mamac. Bacali su udicu daleko od obale sedam-osam milja, 150-200 metara dubine.

"Mamac smo ostavili taj ceo dan, i došli smo sutradan da ih pokupimo. Poslednji put na pecanju bila je ta plava ajkula. KAda smo došli da proverimo, videli smo da je ajkula i da je sve bilo zapetljano. Ona je bila mrtva. Pokušali smo da je ubacimo u brod, ali nismo mogli sami nas dvojica", priča Rajko i nastavlja:

"Osetili smo adrenalin, strah. Osetili smo da je nešto ogromno. Međutim, pošto je riba bila mrtva, nije bio toliki strah koliko je prisutan kada je živa".

Da li je plava ajkula opasna po ljude i da li se ovo tretira kao nesvakidašnji ulov, u nastavku je pričao biolog Đorđe Gajić: