Otkrivamo kako se pravilno PRESAĐUJE PELCER! Postoje DVA NAČINA, a jedna stvar je veoma bitna kako bi vam cveće što više BUJALO I RASLO
Ukoliko želite da imate najlepše cveće u kraju, ovi saveti će vam sigurno biti od koristi.
Foto: Prva TV Printscreen
31.1.2025.|11:10
Izvor: Prva/J.G.
Podeli:
Sigurno ste nekada kod prijatelja videli njihovo lepo cveće i poželeli da imate isto, ali se niste usudili da uzmete pelcer, misleći da nećete umeti pravilno da ga zasadite.
Ipak, cvećarka Tara Mitić otkrila je pred našim kamerama šta je važno kako bi taj pelcer uspeo i lepo rastao.
- Sredinom ili krajem februara je najbolje uzimati pelcere i presađivati ih, odnosno čekati jedno dve tri nedelje, da one puste žilice da se ožile i onda ih prebacivati u neke veće saksije kako bi što više bujale i rasle i proleće dočekale zdrave - kaže Tara.
Važno je znati da se uzima grančica na kojoj se vidi da kreću novi izdanci, a ukoliko biljka ima cvetove, uzima se deo bez cveta.
Dva načina presađivanja
- Prvi je da stavite u čašu vode i sačekate 2-3 nedelje da ona pusti žilice i onda da se usadi u zemlju ili da uzmete prašak, hormon za ožiljavanje i odmah da ga stavite u zemlju, napravite malu rupu hemijskom olovkom i usadite, utabate, ne previše jako da se ne bi oštetila i čekate jedno 2-3 nedelje da krene da dobija nove listiće - navodi Tara.
Ove tri navike u roditeljstvu se često pominju kao ključne u dugoročnom razvoju, pa evo na šta bi svaki roditelj trebalo da obrati pažnju kako bi odgajio uspešno, samostalno i snalažljivo dete.
Jelena je ostala šokirana činjenicom koliko su joj deca porasla od kada ih je poslednji put videla, a naročito je bila iznenađena promenom glasa srednjeg sina...
Po treći put u "Zvezdama Granda" predstavio se osamnaestogodišnji Damjan Vračar iz Banja Luke, koji je u svojim prethodnim pojavljivanjima ispadao već na sredini takmičenja.
Device danas mogu da na lakši način reše poslovne situacije u svoju korist, Lavovi prave listu prioriteta – a šta je sa ostalim horoskopskim znacima ovog utorka?
Elegantna mini mekika punjena ručno pravljenim svežim sitom od ovčjeg mleka obogaćenim potočarkom sa reke Gradac, simbolom čistog izvora. U srcu punjenja nalazi se riet od dimljene pastrmke, dok vrh jela nosi raskošnu krošnju tankih listića tartufa.
Jelena je ostala šokirana činjenicom koliko su joj deca porasla od kada ih je poslednji put videla, a naročito je bila iznenađena promenom glasa srednjeg sina...
Njih trojica otkrivaju sve - bez cenzure, bez filtera, samo iskreno, duhovito i sirovo! Svakodnevne probleme pretvaraju u komediju, a smeh je zagaranovan. Gosti: Neša Bridžis, Migel Jaramilo i Srđan Slijepćević.