Potrebno je:

- 500 g pilećeg mesa (iseckano na komade)

- 2 šolje seckanog povrća (šargarepa, grašak, krompir)

- 1/2 šolje maslaca

- 1/3 šolje brašna

- 1/2 kašičice soli

- 1/4 kašičice bibera

- 1/4 kašičice suve majčine dušice ili majčine dušice po ukusu

- 1/4 kašičice origana

- 2 šolje pilećeg bujona

- 2/3 šolje mleka

- 1 pakovanje lisnatog testa

Priprema:

U velikoj šerpi rastopite maslac. Dodajte iseckano pileće meso i propržite ga. Dodajte iseckano povrće (šargarepu, grašak, krompir) i propržite nekoliko minuta. Dodajte brašno, so, biber, začine, pa sve dobro promešajte. Postepeno dodajte pileći bujon i mleko, neprestano mešajući kako biste izbegli grudvice. Kuvajte dok se smesa ne zgusne. Uzmite lisnato testo i postavite ga u pleh za pitu. Prelijte pripremljenim filom. Prekrijte pitu drugim slojem lisnatog testa i pritisnite ivice kako biste zatvorili pitu. Napravite nekoliko rezova na vrhu testa kako bi para mogla izlaziti tokom pečenja. Pecite pitu na 200 stepeni oko 30-35 minuta.

Povezane vesti