Potrebno je:- 500 g pilećeg mesa (iseckano na komade)- 2 šolje seckanog povrća (šargarepa, grašak, krompir)- 1/2 šolje maslaca- 1/3 šolje brašna- 1/2 kašičice soli- 1/4 kašičice bibera- 1/4 kašičice suve majčine dušice ili majčine dušice po ukusu- 1/4 kašičice origana- 2 šolje pilećeg bujona- 2/3 šolje mleka- 1 pakovanje lisnatog testaPriprema:U velikoj šerpi rastopite maslac. Dodajte iseckano pileće meso i propržite ga. Dodajte iseckano povrće (šargarepu, grašak, krompir) i propržite nekoliko minuta. Dodajte brašno, so, biber, začine, pa sve dobro promešajte. Postepeno dodajte pileći bujon i mleko, neprestano mešajući kako biste izbegli grudvice. Kuvajte dok se smesa ne zgusne. Uzmite lisnato testo i postavite ga u pleh za pitu. Prelijte pripremljenim filom. Prekrijte pitu drugim slojem lisnatog testa i pritisnite ivice kako biste zatvorili pitu. Napravite nekoliko rezova na vrhu testa kako bi para mogla izlaziti tokom pečenja. Pecite pitu na 200 stepeni oko 30-35 minuta.
ENGLESKA PITA SA MESOM: Savršena za doručak ili večeru
Sočna i slasna, nestaće sa stola odmah.
Ilustracija; Foto: Nataliia Zhekova/Shutterstock
30.8.2025.|8:21
Izvor: Trpeza.Alo.rs/Ivana Pavlović
Podeli:
Vrati se na vest