Sastojci:

3 šolje univerzalnog brašna

1 šolja mlake vode

1 kesica suvog kvasca

2 kašike šećera

1 kesica vanile

Ulje za prženje

Med i cimet za posluživanje

Priprema:

U jednu posudu sipajte brašno, kvasac, šećer i vanilu, pa polako dodajte vodu, uz lagano mešanje rukom, sve dok ne dobijete mekano testo. Onda ga pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite ga da odstoji sat vremena da naraste. Pobrašnjenim rukama od nadošlog testa uzimajte male loptice veličine oraha i oblikujte debele štapiće dužine vašeg malog prsta. Blago spojite krajeve, pa pritisnite da se slepe.

Krofne ređajte na pobrašnjenu krpu i ostavite još pola sata da narastu. Pržite krofne na zagrejanom ulju, uz okretanje sa obe strane, dok ne postanu zlatnosmeđe. Na kraju ih vadite na papirni ubrus da upiju masnoću. 

Tagovi:

Povezane vesti