Sastojci:3 šolje univerzalnog brašna1 šolja mlake vode1 kesica suvog kvasca2 kašike šećera1 kesica vanileUlje za prženjeMed i cimet za posluživanjePriprema:U jednu posudu sipajte brašno, kvasac, šećer i vanilu, pa polako dodajte vodu, uz lagano mešanje rukom, sve dok ne dobijete mekano testo. Onda ga pokrijte kuhinjskom krpom i ostavite ga da odstoji sat vremena da naraste. Pobrašnjenim rukama od nadošlog testa uzimajte male loptice veličine oraha i oblikujte debele štapiće dužine vašeg malog prsta. Blago spojite krajeve, pa pritisnite da se slepe.Krofne ređajte na pobrašnjenu krpu i ostavite još pola sata da narastu. Pržite krofne na zagrejanom ulju, uz okretanje sa obe strane, dok ne postanu zlatnosmeđe. Na kraju ih vadite na papirni ubrus da upiju masnoću. 
Recept za PAMUK KROFNE za koje vam je potrebno samo nekoliko sastojaka koje sigurno imate u kuhinji
Mekane i vazdušaste, po ukusu im nema ravnih. Služite sa medom i cimetom.
Ilustracija; Foto: Maria Shipakina/Shutterstock
18.8.2025.|8:21
Izvor: Trpeza.Alo.rs/Ivana Pavlović
Podeli:
Vrati se na vest